Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ρομά Τσαϊριών: "Εδώ είμαστε περιοχή τουριστική"!

Είχαμε δεν είχαμε, το είδαμε κι αυτό: Τον δήμαρχο Θερμαϊκού να δίνει μία ακόμη συνέντευξη σε WEB TV,  με τις γνωστές θέσεις του, για τη μη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. Και προς επίρρωση των απόψεων του κ. Γιάννη Μαυρομάτη, να ακολουθεί «ρεπορτάζ» στον καταυλισμό των Ρομά, στα Τσαϊρια Περαίας.

Κι εκεί, μπροστά στις πρόχειρες καλύβες, τρεις από τους Τσιγγάνους, να δηλώνουν πως «το έχουν κουβεντιάσει το θέμα με τον δήμαρχο», να λένε πως αν πάνε οι πρόσφυγες στην περιοχή τους δεν θα τους καταλαβαίνουν "γιατί μιλάνε άλλη γλώσσα" και να προσθέτουν ότι, αν και δεν είναι οι ίδιοι ρατσιστές, δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην έκταση των κεραιών, «γιατί εδώ είμαστε περιοχή τουριστική»!

Και που να ήξεραν οι δύσμοιροι τα σχέδια που κάποιοι απεργάζονται για να τους ξαποστείλουν μακριά από τα Τσαϊρια, προκειμένου να ξεδιπλώσουν εκεί τα … «επενδυτικά τους σχέδια». Καθώς επίσης τα διαβήματα και τις παραστάσεις που έχουν κάνει σε εισαγγελείς και αστυνομικούς διευθυντές, προκειμένου να το πετύχουν αυτό.


Σίγουρα, κάποια στιγμή θα πληροφορηθούν τις ενέργειες οι Ρομά, μόνο που τότε θα είναι αργά γιαυτούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.