Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Δώρησε θρανία καρεκλάκια για το σχολείο προσφύγων στα Διαβατά
Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, πήρε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αναλαμβάνοντας να εφοδιάσει με θρανία και παιδικά καρεκλάκια, ένα διαφορετικό σχολείο, το σχολείο του Γκολάν, που ήδη λειτουργεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά.  

Ο εξοπλισμός, που παραδόθηκε με φορτηγό του δήμου στα Διαβατά, θα δώσει μορφή μιας… κανονικής σχολικής τάξης για περίπου 240 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 χρονών, από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Εκστρατεία αλληλεγγύης
Για μια ακόμη φορά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών μετέφερε υλικό στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά, στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όλων όσων έχουν ανάγκη βοήθειας. Ο εξοπλισμός αυτός παραδόθηκε στα Διαβατά από αντιπροσωπεία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη.

«Συντονισμένα και στοχευμένα, προσπαθούμε κάθε φορά να ‘‘απαντήσουμε’’ στις ανάγκες των προσφύγων, έτσι όπως αυτές καταγράφονται από τους υπεύθυνους λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων. Στο πλαίσιο της βοήθειας αυτής, είχαμε υποσχεθεί στον υπεύθυνο Ιμπραχήμ Νιχάντ ότι θα εφοδιάσουμε το σχολείο που λειτουργεί εκεί, με εξοπλισμό σχολικής τάξης. Σήμερα ανταποκριθήκαμε στην υπόσχεση αυτή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.