Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Στο Βαγιοχώρι της Βόλβης το νέο Κέντρο Προσφύγων

Στο Δήμο Βόλβης θα δημιουργηθεί το επόμενο κέντρο φιλοξενίας στη Κεντρική Μακεδονία. Συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης απόψε το βράδυ.

Με έγγραφο του ο συντονιστής των οκτώ υπουργείων που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ενημέρωσε  την διοίκηση του Δήμου Βόλβης πως στη περιοχή του θα είναι ο επόμενος χώρος που θα ετοιμαστεί από την κυβέρνηση για να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Βαγιοχωρίου.

«Η διοίκηση είναι θετική», δήλωσε στο stokokkino.gr ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης από την οποία εκτιμά πως θα λάβει και «θετική απόφαση».

Μέχρι σήμερα η διοίκηση του Δήμου δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν, αλλά ο κ. Λιάμας επισημαίνει πως «αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι».

Ο Δήμαρχος Βόλβης υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να τηρηθούν κάποιες «προϋποθέσεις» και να «υπάρχει συνεννόηση» αλλά ο χώρος «με την κατάλληλη διαμόρφωση είναι κατάλληλος να φιλοξενήσει πρόσφυγες».

Αντίθετος ο Δήμος σε δομές φιλοξενίας σε τουριστικές περιοχές

Παράλληλα ο Δήμαρχος Βόλβης επεσήμανε πως ο Δήμος είναι αντίθετος στη δημιουργία δομών σε τουριστικές περιοχές.

«Είχαμε δεχθεί πριν 15 ημέρες επίσκεψη κλιμακίου του στρατού που εξέτασε τη δυνατότητα για κατασκευή στο Σταυρό», πρόσθεσε ο κ. Λιάμας και διευκρίνισε πως η διοίκηση του Δήμου αντέδρασε σε αυτή την επιλογή εκφράζοντας φόβους για ακυρώσεις και πλήγμα στον τουρισμό.

«Είναι αδιανόητη η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Ασπροβάλτα, τα Βρασνά και το Σταυρό», τόνισε και πρόσθεσε πως «ήδη οι τουριστικοί πράκτορες μας ρωτούν αν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε αυτές τις περιοχές».

δυ μετά από επιστολή του Δ. Βίτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.