Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ κωφών

Έντεκα ομάδες ανδρών και δέκα γυναικών θα συμμετάσχουν στο 11ο / 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών – Γυναικών, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 24 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2016.


Πρόκειται για τις Εθνικές ομάδες ανδρών από τις χώρες Λιθουανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Τουρκία, Ισπανία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Ρωσία και φυσικά την Ελλάδα.

Στο γυναικείο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα δώσουν το «παρών» οι Εθνικές ομάδες της Λιθουανίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Λευκορωσίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Σουηδίας και της Ελλάδας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα παρκέ του Παλέ ντε Σπορ, του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαμαριάς καθώς και των Γυμναστηρίων της Μίκρας.

Η έναρξη του Ευρωμπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, στις 24 Ιουνίου και όχι στις 23 του μηνός όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι προπονητές των Εθνικών ομάδων ανδρών – γυναικών αρχίζουν να καταστρώνουν τα σχέδια τους για τους αγώνες και προετοιμάζονται να επιλέξουν τους “εκλεκτούς” των αποστολών.

«Στόχος και των δύο ομάδων, ανδρών – γυναικών, είναι μια θέση στο βάθρο. Είμαστε σίγουροι πως η Θεσσαλονίκη θα στηρίξει τη διοργάνωση και τους αθλητές που, για μια ακόμη φορά, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στα παρκέ για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο», δηλώνει η προπονήτρια της ομάδας των γυναικών, Αθηνά Ζέρβα.
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εθελοντές

Περισσότερα από 100 άτομα κατέθεσαν ήδη αίτηση προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά στη διοργάνωση για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών – Γυναικών στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Οι εθελοντές / εθελόντριες μπορούν να βοηθήσουν ως συνοδοί αθλητικών αποστολών, σε υπηρεσίες εντός γηπέδου, στο Γραφείο Πληροφοριών, όπως επίσης στις τελετές έναρξης και λήξης. Αιτήσεις συμμετοχής θα δίνονται δεκτές μέχρι και τις 10 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα (εδώ) μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και να στείλουν την αίτηση στο eurodeafbasketballc@gmail.com

Πληροφορίες για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, με τις ελληνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης ανδρών και γυναικών να μετρούν σημαντικές διακρίσεις.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών έχει κατακτήσει ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, ενώ η αντίστοιχη ομάδα γυναικών έχει καταφέρει να ανέβει δύο φορές στο βάθρο κερδίζοντας δύο χάλκινα μετάλλια.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία – Μέλη της ΕΟΑΚ: Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Βόρειας Ελλάδας, Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Μέγας Αλέξανδρος και Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κωφών Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα http://www.edbc2016.gr/ και στο facebook Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών - Θεσσαλονίκη 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.