Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

To ΠΑΜΕ καταγγέλει το δήμαρχο Θέρμης για το θέμα της Coca – Cola

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη στάση του Δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο οποίος, όπως αναφέρει, προχωρά σε δίωξη ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων στην «Coca – Cola».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο εν λόγω δήμαρχος έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Πολεοδομίας να προχωρήσει σε δίωξη ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων της «Coca – Cola», με την αιτιολόγηση ότι έχει «αυθαίρετες κατασκευές» στην πύλη του εργοστασίου.
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Στον αγώνα τους που διαρκεί για πάνω από 2 χρόνια, οι εργαζόμενοι της "Coca – Cola" βρίσκονται αμετακίνητοι στις πύλες του εργοστασίου κάθε μέρα. Αφού λοιπόν οι τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας, οι απολύσεις και οι μηνύσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, η "Coca – Cola" επιστράτευσε το δήμαρχο Θέρμης, ο οποίος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να πιστοποιήσουν ότι οι χώροι που χρησιμοποιούν οι αγωνιστές εργαζόμενοι της "Coca – Cola" για να προστατεύονται από το κρύο και τη βροχή είναι "αυθαίρετες κατασκευές"!
Η έκθεση του Δήμου είναι απόδειξη του αντεργατικού ρόλου των τοπικών αρχών, που ενώ δέχονται ως νόμιμες υπερκατασκευές, ξενοδοχεία, βιομηχανίες κ.τ.λ. που καταστρέφουν το περιβάλλον, ως υπηρέτες των πολυεθνικών διώκουν τους εργάτες που αγωνίζονται, γιατί έβαλαν ομπρέλα να προστατευτούν από τη βροχή.
Μάλιστα, με βάση την έκθεση, καλούν το Σωματείο των απολυμένων εργαζομένων της "Coca – Cola" να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.100 ευρώ! Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απολυμένων της "Coca – Cola".
«Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μαζικά να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια δίωξης και ποινικοποίησης του αγώνα τους» καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.