Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Έκθεση ζωγραφικής Δέσποινας Αγγελοπούλου στο «Remezzo»

Περισσότερους από 140 δικούς της πίνακες ζωγραφικής, θα εκθέσει η  Δέσποινα Αγγελοπούλου στο χώρο εκθέσεων του «REMEZZO»,  στην οδό Πλαστήρα 2, στην Αρετσού της Καλαμαριάς. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαρτίου στις 8μμ. Ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Απριλίου.

Η ζωγράφος, είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Καλαμαριάς.
Με ανακοίνωσή της η ΡΕΚΚ προσκαλεί όλους τους Καλαμαριώτες και όχι μόνο στην έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Αγγελοπούλου, τονίζοντας:
«Εκτιμούμε ότι τα μέλη και οι φίλοι της ΡΕΚΚ θα τιμήσουν τη Δέσποινα με την παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης  ενθαρρύνοντας έτσι  και όλους τους υπόλοιπους φίλους και μέλη της ΡΕΚΚ (εκλεγμένους και μη) να αποκαλύπτουν  παράλληλες με την δημόσια ή επαγγελματική τους δραστηριότητα, δράσεις και ενδιαφέροντα  και να τις εκθέτουν στους δημότες της Καλαμαριάς με τη συνδρομή της ΡΕΚΚ».

Ποια είναι η Δέσποινα Αγγελοπούλου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος-Μηχανολόγος. Εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για 32 χρόνια. Σήμερα είναι  μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς εκλεγμένη με τη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς».
Σπούδασε ζωγραφική για τρία χρόνια στο «Νεανικό Σταυροδρόμι» του Δήμου Θεσσαλονίκης με την καθοδήγηση της ζωγράφου Ελεονόρας Μπαμπαντζάνα.
Μαθήτευσε & διδάχτηκε την τέχνη του “BONSAI”  & της ζωγραφικής δίπλα στο γνωστό ζωγράφο Στυλιανό Παπαδόπουλο (STYLIANOS)  δημιουργώντας εικαστικές συνθέσεις με φυσικά στοιχεία (φυτά, πέτρες, ξύλα κ.α.).
Παρακολούθησε σεμινάρια ακουαρέλας με τον ζωγράφο Νίκο Χαραλαμπίδη,  καθώς και σεμινάρια τοπιογραφίας με τον ζωγράφο Βασίλη Μπόττα.
Παρουσίασε  με μεγάλη επιτυχία συνολική δουλειά της στην  πρώτη ατομική της έκθεση, στο «DEFACTO» στη Θεσσαλονίκη το 2009.
Πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις:
α)  Tου Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης στο «Βαφοπούλειο Ίδρυμα» του Δήμου Θεσσαλονίκης και στον «Πολυχώρο» του αναπαλαιωμένου κτιρίου της Τράπεζας Πειραιώς από το 2006, μέχρι και σήμερα .
β) Tου Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών , από το 1983  μέχρι και σήμερα.
γ)  Θεσσαλονικιών και Κύπριων ζωγράφων στην  Δερύνεια της Κύπρου,  το 2012.
Τα τελευταία χρόνια η δουλειά της στράφηκε σε  θέματα γύρω από τη φύση,  στο πλαίσιο της προσπάθειας εναρμόνισης του ανθρώπου με το περιβάλλον και της συνειδητοποίησης του ότι όλα τα στοιχεία της φύσης (άνθρωπος, ζώα, φυτά, ατμόσφαιρα) συντείνουν στην πνευματική ανέλιξη και μέσα από αυτή επιτυγχάνεται η πιο  βαθειά επικοινωνία.
Βέβαια,  όπως αναφέρει η ίδια,  είναι πολύ δύσκολο ένας καλλιτέχνης να πάει “κόντρα στο ρεύμα” , είναι σαν “ένα βότσαλο να προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στη φόρα του ποταμού” .
Γι ‘ αυτό τονίζει ότι πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε και να σταματήσουμε να διδάσκουμε στα παιδιά τον κυνισμό και την απουσία της ελπίδας. Είναι η μόνη μας ελπίδα δίνοντας τους την δυνατότητα να αγαπήσουν την φύση και να την σώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.