Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Βοήθεια για πρόσφυγες και παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα συγκεντρώνει το εργαστήρι «Χαρά και Μουσική» στην Περαία

Με ανακοίνωσή του το Εργαστήρι «Χαρά και Μουσική», που λειτουργεί με επιτυχία στην Άνω Περαία, ευχαριστεί τους γονείς του δήμου Θερμαϊκού για την άμεση ανταπόκριση στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και παιχνιδιών για τα παιδιά πρόσφυγες που περνάν δύσκολες στιγμές στα σύνορα της χώρας και στα κέντρα υποδοχής.

Όπως αναφέρει το Εργαστήρι, η συλλογή των ειδών θα συνεχίζεται γιατί και οι ανάγκες συνεχίζουν να υφίστανται.
Επίσης, το «Χαρά και Μουσική» ενημερώνει για τις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και μέσα στον Απρίλη.
Το Σάββατο το πρωί στις 11.30-1.00 τα παιδιά θα υποδεχτούν στη «Χαρά και Μουσική» το Μελωμύθι, την Πένυ και το Δημήτρη δηλαδή, που με το ακκορντεόν και το λαούτο θα διηγηθούν το παραμύθι η Τρουλίτα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου  στις 12-3 το μεσημέρι θα προστεθεί στην παρέα ο συγγραφέας και μουσικοπαιδαγωγός, Βασίλης Αναγνώστου που θα είναι εισγηγητής ενός βιωματικού σεμιναρίου Μουσικοκινητικής για ενήλικες με τίτλο Όλα είναι ένα παιχνίδι. Αφορά εκπαιδευτικούς, γονείς και όποιον άλλο αγαπά τη μουσική και τα παιδιά. Θα σας συμβούλευα να μην το χάσετε, γιατί... θα χάσετε! δείτε περισσότερα εδώ.
Το απόγευμα η γιορτή της Μουσικοκινητικής συνεχίζεται με τα Παραμυθοτράγουδα και τις τραγουδο-ιστορίες και ο εξαίρετος Βασίλης Αναγνώστου θα παίξει με τα παιδιά και τους γονείς τους. Για 2 ώρες θα ξεχάσουμε όσα μας απασχολούν και θα γίνουμε όλοι παιδιά! Δείτε περισσότερα εδώ
Το εργαστήρι, ανακοινώνει επίσης δύο μικρούς κύκλους δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν τις 4 εβδομάδες του Απριλίου, μέχρι δηλαδή το Πάσχα.
Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων αφορά την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Η Ράνια και ο Νίκος  με την πείρα τους και τον ενθουσιασμό τους θα μας μυήσουν στα μυστικά της τέχνης τους. Δείτε περισσότερα εδώ
Ο δεύτερος μικρός κύκλος συναντήσεων αφορά Μικρούς λαογράφους, ηλικίας 4-6 χρονών. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους χορούς, τα έθιμα και τα μουσικά όργανα και τα τραγούδια της παράδοσής μας. περισσότερα εδώ .

Στην επόμενη ενημέρωση θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες και για τον τρίτο κύκλο, διάρκειας 10 μαθημάτων με αντικείμενο το δημιουργικό χορό. Ένα πρόγραμμα που θα συνδέσει τις μουσικές έννοιες και τα χαρακτηριστικά της  μουσικής με αυτά της κίνησης και θα απευθύνεται σε παιδιά 6-12 χρονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.