Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Δήμο Καλαμαριάς

Συνεχίζει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς, το πρόγραμμα  των ιατρικών εξετάσεων, που προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους, να υποβληθούν εντελώς δωρεάν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας και υλοποιείται σε συνεργασία με τους «Γιατρούς εντός Συνόρων», ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι δεκαοκτώ και πλέον διακεκριμένοι επιστήμονες γιατροί,  με ισάριθμες διαφορετικές  ειδικότητες,  προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στους δημότες και κατοίκους της Καλαμαριάς. Καθημερινά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν από τις αρχές του άλλου μήνα  με την αρμόδια υπηρεσία της Αντιδημαρχίας,  προκειμένου  να κλείνουν ένα ραντεβού  για εξέταση με κάποιον γιατρό.
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: Όσοι  επιθυμούν να υποβληθούν σε εξετάσεις  από τον γιατρό της επιλογής τους, μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο (Ι. Παπανικόλα 18 και Αμισού) και να  κλείνουν τηλεφωνικά το  ραντεβού τους καλώντας στο 2313 314 500. Στη συνέχεια προσέρχονται στο Δημοτικό Ιατρείο για να παραλάβουν το υπογεγραμμένο παραπεμπτικό που θα προσκομίζουν στο γιατρό της επιλογής τους, όταν τον επισκεφθούν.
Επίσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται παράλληλα επιμέρους ημερίδες και ομιλίες από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Το  πετυχημένο αυτό πρόγραμμα  παρέμβασης  πρόληψης και προαγωγής υγείας  για τους δημότες και πολίτες της Καλαμαριάς, που στοχεύει στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας,  αγκαλιάζει  με περισσή αγάπη όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη της στήριξης, της συμπαράστασης  και της φροντίδας της υγείας των δημοτών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι  παράλληλα στο Δήμο λειτουργεί και  το Δημοτικό Ιατρείο με περίπου 30 εθελοντές γιατρούς οι οποίοι  προσφέρουν  ιατρική κάλυψη. Παρέχει υπηρεσίες  στους ανασφάλιστους, άνεργους, σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, καθώς και σε οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.