Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αποχώρησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού

Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, διαμαρτυρόμενοι για την αντιδημοκρατική στάση του προέδρου του σώματος, Σπ. Αδαμίδη, ο οποίος, με την ανοχή και ενθάρρυνση του δημάρχου Ι.Μαυρομάτη, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μην ακουστεί η φωνή της αντιπολίτευσης.

Αποχώρησαν συγκεκριμένα από τη συνεδρίαση, καταγγέλοντας τις μεθοδεύσεις της διοίκησης Μαυρομάτη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη, καθώς επίσης ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, Θοδωρή Ζδούκο.
Προηγουμένως, κι ενώ ο δήμαρχος Θερμαϊκού έπαιρνε ανεμπόδιστα το λόγο επί παντός επιστητού, για να επιτεθεί εριστικά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χωρίς περιορισμούς στο χρόνο ομιλίας και καμία διακοπή, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αδαμίδης, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εμποδίσει τις δημοτικές κινήσεις στη διατύπωση των θέσεών τους. Άλλοτε διακόπτοντας τους ομιλητές, άλλοτε αρνούμενος να δώσει το λόγο για ερωτήσεις. Με αποκορύφωμα τη στάση του προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, σιγοντάροντας την απειλή του δημάρχου ότι θα τον αποβάλλει από την αίθουσα!
Με τη σημερινή του συμπεριφορά, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τις καταγγελίες της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ότι θέλει να είναι πρόεδρος όχι όλου του δημοτικού συμβουλίου και όλων των πολιτών του Θερμαϊκού, αλλά μόνο της πλειοψηφούσας παράταξης, παρά το γεγονός ότι εκλέχθηκε στη θέση αυτή στο πλαίσιο ευρείας συναίνεσης.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προχώρησε σε τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας μόνος του, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη, χωρίς τη συμμετοχή των άλλων παρατάξεων του Σώματος, όπως είχε δεσμευθεί πριν αναλάβει. Και η πρώτη του ενέργεια, ήταν ο περιορισμός στο ελάχιστο του χρόνου ομιλίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των δημοτικών συμβούλων, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχουν περιορισμοί στη δημοτική αρχή να παίρνει το λόγο όποτε θέλει και να μιλάει όσο θέλει.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσπάθειες φίμωσής τους από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» είχαν αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 2 Δεκεμβρίου 2014.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσαμασλής αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη συνεδρίαση, οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξής του παρέμειναν στις θέσεις τους.
Το κλίμα φάνηκε ότι ήταν «στραβό» από την αρχή της συνεδρίασης, καθώς η διοίκηση Μαυρομάτη προσπαθούσε να γίνει η συνεδρίαση, που άρχιζε στις 3:30 μ.μ., σε άδεια κυριολεκτικά αίθουσα, στη λογική του «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε», καθώς, σύμφωνα με την εκμυστήρευση συμβούλου της πλειοψηφίας, «βιάζονταν να τελειώσουν νωρίς για να δουν το ματς»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.