Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Σάλο συνεχίζει να προκαλεί η ρατσιστική επίθεση κατά Ιβάν

Διαστάσεις, παίρνει η προσβλητική ρατσιστική επίθεση από κάποιους παράγοντες του Ολυμπιακού, κατά του Ιβάν Σαββίδη, μετά το τέλος του πρόσφατου αγώνα για το κύπελλο Ελλάδος, επίθεση που προσβάλει τον ποντιακό ελληνισμό στο σύνολό του, ενώ τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ έσπευσε δημόσια να υπερασπιστεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Η προσβολή που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός στο πρόσωπο του Έλληνα του Πόντου Ιβάν Σαββίδη, επιβάλλει και απαιτεί άμεση επανόρθωση και δημόσια συγγνώμη τώρα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Επίσης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι «οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εναντίον της καταγωγής του Ιβάν Σαββίδη συνιστούν προσβολή σε βάρος του Ελληνισμού του Πόντου συνολικά και είναι απόλυτα κατακριτέοι. Θα πρέπει να του ζητηθεί δημόσια συγγνώμη».
Σημειώνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης, έκανε σκληρές δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης των ομάδων της Super League, αποφασισμένος να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του, αναδεικνύοντας την ποντιακή ταυτότητά του και κραδαίνοντας το ελληνικό διαβατήριό του. 
Δήλωσε προσβεβλημένος από τα περί... φιλοξενίας του στην Ελλάδα, θυμίζοντας ότι στα 4 χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ και με κάποιες επιχειρήσεις του έχει δώσει στα ταμεία του κράτους 308.000.000 ευρώ. «Απαιτώ σεβασμό [...] Είμαι έτοιμος για όλα», είπε ο Ιβάν Σαββίδης πριν δηλώσει υπερήφανος ως Πόντιος προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό για να προστατεύσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του.
Μετά τα όσα προσβλητικά για το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη αλλά και για όλον τον ποντιακό ελληνισμό διατυπώθηκαν από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο γιος του Σανταίου επιχειρηματία Γιώργος έστειλε το δικό του μήνυμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε Πόντιοι και γουστάρουμε! Ευχαριστώ, που με έκανες περήφανο Έλληνα και Πόντιο», έγραψε ο Γιώργος Σαββίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.