Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Οι μεγάλες φουρτούνες στο Δήμο Θερμαϊκού και η υποκρισία της δημοτικής αρχής

του Πάνου Ζέρβα
Μεγάλες φουρτούνες στο Δήμο Θερμαϊκού, επειδή επιλέχτηκε η περιοχή "Τσαϊρια" (που ανήκει στο Δήμο Θέρμης, παρεμπιπτόντως) για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων.

Τα "επιχειρήματα" από την πλευρά του Δήμου είναι εξαιρετικά αδύνατα: εκεί κοντά θα ανεγερθεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τον 22ο αιώνα), είναι κοντά τα αεροδρόμια (και λοιπόν;), θα πληγεί ο τουρισμός της περιοχής (τα Τσαϊρια είναι μακράν), είναι εκεί κοντά και ο οικισμός των Ρομά (!!!) κλπ. Μόνο φαινομενικά "μη προσχηματικό" επιχείρημα είναι μια επί χάρτου τουριστική επένδυση (κι αυτή προορισμένη για τον 22ο αιώνα).
Εν τω μεταξύ, ενώ αναπέμπονται ύμνοι αυτοθαυμασμού για την προθυμία του Δήμου να βοηθήσει τους πρόσφυγες, δεν έχει διατυπωθεί από την πλευρά του Δημάρχου ουδεμία σοβαρή εναλλακτική πρόταση χωροθέτησης. Και σα να μην έφτανε αυτό, με απίστευτη παλαιοκομματική σύμπνοια κατονομάζεται ο "εχθρός" στα πρόσωπα του Σωκράτη Φάμελλου, εις βάρος του οποίου διατυπώνονται εκλογικές απειλές, και του Δημάρχου Θέρμης (στο Δήμο του οποίου ΑΝΗΚΕΙ ο χώρος).
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Τα "Τσαϊρια" όντως έχουν πρόβλημα: είναι λασπότοπος και σκουπιδότοπος (αυτά διορθώνονται) και το κλίμα εκεί είναι άσχημο (αυτό δεν διορθώνεται, αλλά το κλίμα έχει τα ίδια χάλια σε πολλές παράκτιες περιοχές του Θερμαϊκού).

Εκείνο που προέχει είναι η ανάγκη των προσφύγων να σταθούν κάπου. Τα "Τσαϊρια" είναι αυτό το κάπου, εκτός αν υποδειχτεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ άλλος χώρος, στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού, η διοίκηση του οποίου αντιδρά με απαράδεκτο και υποκριτικό τρόπο και δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα μεταξύ των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.