Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Προσωρινή η αποχώρηση των εθελοντών από την Ειδομένη

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα "επί το έργον" στην Ειδομένη
Προσωρινή, για λόγους ασφαλείας του προσωπικού, ήταν η αποχώρηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από την Ειδομένη, λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικράτησε στον πρόχειρο καταυλισμό, όπως δήλωσε ο Συντονιστής της ομάδας των εθελοντών γιατρών στη Ειδομένη, Αντώνης Ρήγας.

Όπως συγκεκριμένα είπε: «Οι ομάδες μας αποχώρησαν προσωρινά από τον καταυλισμό της Ειδομένης, την Τρίτη 22 Μαρτίου,  στις 2 περίπου το μεσημέρι, για λόγους ασφαλείας. Το προσωπικό μας ωστόσο, παραμένει στην περιοχή, στο "Βενζινάδικο" και στο Πολύκαστρο. 
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να δούμε πως θα κινηθούμε. Δεν μας ζήτησε η Αστυνομία να αποχωρήσουμε αλλά είναι μια διαδικασία που ακολουθούμε στις αποστολές μας σε όλο τον κόσμο για την ασφάλεια του προσωπικού μας», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα και ώρα, είχαν αποχωρήσει για λόγους ασφάλειας από τον καταυλισμό της Ειδομένης και οι εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, μεταξύ των οποίων και μία μεγάλη ομάδα εθελοντών της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» που είχε μεταβεί με δικά της μέσα, για να βοηθήσει στο έργο της συσκευασίας και διανομής του φαγητού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.