Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Μώραλη: «Θέλετε κλειστά τα μικρόφωνα, θέλετε συμβούλια με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης»

«Θέλετε να κλείσετε τα μικρόφωνα στην αντιπολίτευση, θέλετε να κάνετε συμβούλια μόνοι σας με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης» κατήγγειλε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη, κατακεραυνώνοντας τη διοίκηση Μαυρομάτη για τις αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις, που οδήγησαν την περασμένη Τετάρτη τους δημοτικούς συμβούλους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στην αποχώρηση, για πολλοστή φορά, από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή και στον ανεκδιήγητο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αδαμίδη, που με τις προσπάθειες φίμωσης της αντιπολίτευσης πυροδοτεί σε κάθε συνεδρίαση κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης, υπογράμμισε: «Θέλετε να κάνετε συμβούλια μόνοι σας με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αυτός είναι ο στόχος. Και χρησιμοποιείτε τον κανονισμό για να εφαρμόσετε αυτό τον στόχο και να τον υλοποιήσετε. Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας». Για να προσθέσει λίγο μετά: «Θέλετε να ασκείτε τα δικαιώματα που έχετε ως πρόεδρος, μόνο κατά περίπτωση και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό και ο τελευταίος ανυποψίαστος το καταλαβαίνει».
Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισε ότι είναι πολιτική επιλογή της διοίκησης Μαυρομάτη η φίμωση της αντιπολίτευσης, γιαυτό και κλείνει τα μικρόφωνα στις τρεις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις. Κι έφερε ως παράδειγμα την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 2 Μαρτίου, όπου μετά τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση των επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης όλη διαδικασία της συνεδρίασης, διήρκεσε μόνο μισή ώρα.
Απαντώντας στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που για να δικαιολογηθεί, ισχυρίστηκε ότι … «εφαρμόζει το νόμο», η Ντίνα Μώραλη του αντέτεινε ότι ακόμη κι αυτό τον όποιο «νόμο», δηλαδή τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, που ψηφίστηκε μόνο από την διοικούσα δημοτική αρχή, τον εφαρμόζει επιλεκτικά: Τρία λεπτά για την αντιπολίτευση και σαράντα τρία για τον δήμαρχο Μαυρομάτη.
Όπως ανέφερε στην παρέμβασή της η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:
«Υπάρχει ένα προηγούμενο. Ή χρειάζεται σχεδιασμός για να γίνονται εδώ συνεδριάσεις, ή είναι πάρα πολύ εύκολο να διαλύεις τα πάντα. Κύριε πρόεδρε, είναι στις αρμοδιότητές σας, και το γνωρίζω πάρα πολύ καλά, να πάρετε το μικρόφωνο και να το πατήσετε κάτω. Να το κλείσετε, να αποβάλετε για όποιο λόγο. Να βγάλετε έξω, βέβαια, όπως προσπαθήσατε την προηγούμενη φορά με τον κ. Τσαμασλή, δεν έχετε ο δικαίωμα.
Θέλετε να ασκείτε τα δικαιώματα που έχετε ως πρόεδρος, μόνο κατά περίπτωση και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό και ο τελευταίος ανυποψίαστος το καταλαβαίνει. Δεν θα καθίσουμε τώρα να μιλήσουμε νομικά. Αυτοί είναι οι κανονισμοί, εμείς δεν τους ψηφίσαμε στο κάτω-κάτω. Αυτό όμως λένε. Τρία λεπτά στον έναν και σαράντα τρεις ώρες στον άλλον. Αυτά λέει ο κανονισμός. Αυτά εφαρμόζετε. Δεν περιμένουμε κάτι άλλο. Απλά, θα μπορούσατε βέβαια, να το αποφύγετε. Δεν θέλετε όμως να αποφύγετε κάποια πράγματα. Κατά την άποψή μας, και αυτό το συμπέρασμα βγάζουμε, θέλετε πραγματικά να κλείσετε τα μικρόφωνα  στην αντιπολίτευση, κι αυτό κάνετε στην πράξη. Είναι πολιτική σας επιλογή και είναι πολιτική βούληση.

Την προηγούμενη φορά που αποχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ήμουνα δίπλα. Τελειώσατε σε μισή ώρα. Αν θέλετε να κάνετε τέτοιους είδους συμβούλια, κάντε τα. Αλλά θα χρεωθείτε και την πολιτική απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.