Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η κατασκήνωση των Απόδημων και η μαύρη προπαγάνδα

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι γνωστή η τακτική να καταφεύγεις στη μαύρη προπαγάνδα όταν είσαι στριμωγμένος, όταν είσαι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος με τις άστοχες κινήσεις σου. Να «πετάς τη μπάλα στην εξέδρα» προκειμένου να βγεις από την απομόνωση, ιδιαίτερα σε μία μέρα που βουίζει το πανελλήνιο με τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης, που τα βρόντηξαν λόγω των αντιδημοκρατικών και ολοκληρωτικών  μεθοδεύσεων σου.

Ο λόγος φυσικά για τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη που όχι μόνο περιφέρονταν από το πρωί σε κανάλια και blogs για να παραπληροφορήσει, κατά τη συνήθη τακτική του, στο προσφυγικό θέμα, αλλά παράλληλα, εξαπέλυσε τους προπαγανδιστές του στους δρόμους και τα καφενεία, να κλαίνε και να οδύρονται που …. «ο Κουζινόπουλος θέλει να μας φέρει τους πρόσφυγες».
Ποιο ήταν το νόημα της πρότασής μας για την κατασκήνωση του Απόδημου Ελληνισμού; Ευτυχώς τα γραπτά μένουν και γραπτή ήταν η ομιλία μας στο δημοτικό συμβούλιο που δημοσιεύθηκε σε όλα τα site της περιοχής.
Είπαμε λοιπόν ότι από την ώρα που το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο σε όλους τους δήμους, προκειμένου να υποδείξουν χώρους για πιθανή δημιουργία Κέντρου Προσφύγων, θα έπρεπε μία παρόμοια πρόταση να κάνει και ο Δήμος Θερμαϊκού. Καθώς διαφορετικά, θα μπορεί να έρθει το κράτος και να ορίσει αυτό τον χώρο εγκατάστασης, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα σε πολλούς δήμους της χώρας.
Με το σκεπτικό αυτό, ζητήσαμε από την Τεχνική Υπηρεσία να διενεργήσει έρευνα σε όλο το Δήμο και να φέρει προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε αυτό να αποφασίσει το χώρο που θα έπρεπε να υποδείξει. Κι εκεί πάνω, αναφέραμε ότι ενδεικτικά θα μπορούσε να προταθεί η κατασκήνωση του Απόδημου Ελληνισμού «σε εγκαταστάσεις που σήμερα  ρημάζουν και θα μπορούσαν άνετα να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα».
Τι εννοούμε όταν λέμε προσφυγόπουλα; Τα ασυνόδευτα παιδιά που οι πρόσφυγες γονείς τους είτε σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς, είτε κατακρεουργήθηκαν από τους Τζιχαντιστές του ISIS, είτε πάλι πνίγηκαν στο Αιγαίο στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να μεταφέρουν τα μωρά και τα παιδιά τους σε ασφαλέστερο τόπο.
Κι όμως, ακόμη κι’ αυτό, επιχείρησαν να το διαβάλουν και να το διαστρεβλώσουν οι άνθρωποι ενός καθεστωτικού συστήματος που τείνει να διαμορφωθεί στην περιοχή μας. Οι ίδιοι εκείνοι που προσπαθώντας να διασκεδάσουν την αρχική τους τοποθέτηση για τη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στα Τσαϊρια και τα κάμπινγκ της Επανομής και της Αγίας Τριάδας, δουλεύουν κανονικά τον κόσμο, διαστρέφοντας τα όσα δήλωνε εκ μέρους της διοίκησης ο αντιδήμαρχος Φεστερίδης. Λες και απευθύνονται σε αόματους. Λες και έχουν να κάνουν με συμπολίτες μας που δεν ξέρουν ανάγνωση και δεν μπορούν να διαβάσουν την ξεκάθαρη τοποθέτηση της διοίκησης Μαυρομάτη ότι «τα μέρη που πρέπει να προταθούν… πρέπει να είναι περιοχές του Δήμου μας που ανήκουν στο κράτος, π.χ. κάμπινγκ ΕΟΤ, περιοχή Τσαϊρια κλπ». Κι ας διατείνονται ότι «κάνει κοπτοραπτική ο κ.Κουζινόπουλος».
Και κάτι ακόμη: Ενώ οι προπαγανδιστές Μαυρομάτη εξαπέλυσαν την επίθεση κατασυκοφάντησης της «Συμπολιτείας», ο ίδιος ο αρχηγός τους, δήλωνε σε συνέντευξη στον «Ακτιβιστή» ότι δεν υπάρχει θέμα με την κατασκήνωση στο Αγνάντι και ότι, όπως τον διαβεβαίωσαν από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, θα λειτουργήσει φέτος κανονικά, φιλοξενώντας ελληνόπουλα από την Αυστραλία.
Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο κουρνιαχτός; Προς τι οι φραστικές επιθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο κατά της «Συμπολιτείας» ότι η ενδεικτική αναφορά στην κατασκήνωση «κρύβει υποχθόνια σχέδια», ότι «πέφτουν οι μάσκες», ότι πρόκειται για «ύπουλη μεθόδευση» και άλλες παρεμφερείς ανοησίες;
Ας συνέλθουν επιτέλους οι συκοφάντες και οι προπαγανδιστές. Κι ας μη ξεχνούν ότι οι μεθοδεύσεις τους, μπορούν να γυρίσουν ως μπούμεραγκ εναντίον του. 
Η παραφιλολογία που αναπτύσσουν, να είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να πτοήσει τα μέλη και τους φίλους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», ούτε να τους κάνει να υποστείλουν τις σημαίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης στους έχοντες ανάγκη συνδημότες μας αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, πολύ περισσότερο στους καταταλαιπωρημένους πρόσφυγες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.