Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Ο Βασιλιάς (Μαυρομάτης) είναι πλέον γυμνός….»

Ομαδικές παραιτήσεις και αποχές των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης
«Νέα Πορεία» με την όπισθεν
Απογυμνωμένος και απομονωμένος, είναι πλέον ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, μετά την απόφαση των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», οι δημοτικοί τους σύμβουλοι, να απέχουν οι πρώτοι και να παραιτηθούν οι δεύτεροι από όλα τα αξιώματα που κατέχουν στο Δήμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσβλητική συμπεριφορά του δημάρχου απέναντί τους και τη φίμωσή τους από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, παραιτούνται διαμαρτυρόμενοι ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσακμάκας από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και ο σύμβουλος της «Συμπολιτείας», Θοδωρής Ζδούκος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΘερμαΓικός για όλους» του κ. Τσαμασλή, θα απέχουν εφεξής από όλα τα όργανα του Δήμου, τα νομικά πρόσωπα και τις επιτροπές που μέχρι χτες συμμετείχαν.


Μετά τις παραιτήσεις και τις αποχές αυτές, ο Δήμος Θερμαϊκού υπό την διοίκηση του Γιάννη Μαυρομάτη θα διεκδικεί ένα πανευρωπαϊκό, ενδεχομένως και παγκόσμιο ρεκόρ: Θα είναι ο μόνος δήμος, το μόνο συλλογικό όργανο, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο από τη διοίκηση και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης που τη στηρίζουν.

Οι παραιτήσεις των συμβούλων της «Συμπολιτείας»
Πριν  ακόμα αρχίσει την Τετάρτη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας το λόγο για να προβεί σε μία δήλωση, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ανακοίνωσε την απόφαση των τριών δημοτικών συμβούλων της παράταξης να παραιτηθούν από τα όργανα στα οποία μετέχουν, σε ένδειξη ύστατης διαμαρτυρίας για τη συστηματική φίμωση τους από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Σπ. Αδαμίδη, με την ενθάρρυνση της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Μαυρομάτη.
Ο Σπύρος Κουζινόπουλος θύμισε ότι η διοίκηση Μαυρομάτη, παρά τις διακηρύξεις της περί "ίσης μεταχείρισης", απέκλεισε τη «Συμπολιτεία» από όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις, για να μη γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοί της το τι συμβαίνει σ΄αυτές. Ενώ κατήγγειλε το όργιο παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδεται η δημοτική αρχή μέσω της προπαγανδιστικής εφημερίδας την οποία εκδίδει, με χρήματα των αγρίως φορολογούμενων δημοτών, για να προπαγανδίζει το ανύπαρκτο έργο του δημάρχου.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης των συμβούλων της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
 Δ Η Λ Ω Σ Η
«Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», σε ένδειξη ύστατης έντονης διαμαρτυρίας για τη συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης, πρωτίστως της δημοτικής μας παράταξης, από τη διοίκηση Μαυρομάτη, αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από τα αξιώματα που κατέχουμε και συγκεκριμένα:
-Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος, από τη θέση του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού.
-Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσακμάκας από το αξίωμα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού.
-Ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Ζδούκος από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θερμαϊκού.
Αυτούς τους 19 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Θερμαϊκού η διοίκηση Μαυρομάτη, λειτουργώντας υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, στην αρχή απέκλεισε τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και τους δημοτικούς της συμβούλους από τη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, για να μη γίνονται γνωστά όσα διαδραματίζονται σ’ αυτές.. Και όταν διαπίστωσε ότι η παράταξή μας δεν υποστέλλει τη σημαία της, τιμώντας το 20% των συνδημοτών μας που μας τίμησαν στις εκλογές με την ψήφο τους, και συνεχίζει να αγωνίζεται για τα προβλήματα των συνδημοτών μας, προσπάθησε να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα  παραπληροφόρησης που λιβανίζει το ανύπαρκτο έργο του δημάρχου.                       

Στην προσπάθεια να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία της «Συμπολιτείας», η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, επιδόθηκαν σε συκοφαντικές επιθέσεις κατά στελεχών της παράταξής μας, επιχειρώντας ανέντιμα να μας εμπλέξουν στη γνωστή υπόθεση της κατάχρησης στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Για να φτάσουν στο έσχατο σημείο της παραποίησης και διαστρέβλωσης των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να διατυπώσουν τον βρώμικο ισχυρισμό ότι δήθεν η «Συμπολιτεία» είναι κατά των ανήμπορων συμπολιτών μας. Προβοκάτσιες για τις οποίες δεν βρήκαν το θάρρος μέχρι σήμερα να επανορθώσουν και να ζητήσουν συγνώμη.

Το αποκορύφωμα των ενεργειών αυτής της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, ήταν το κλείσιμο των μικροφώνων, η φίμωση, η κατάπνιξη της φωνής των δημοτικών συμβούλων της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στις τελευταίες συνεδριάσεις από μία δημοτική αρχή που έχει θεοποιήσει τον μονόλογο του δημάρχου. Ο οποίος με βάση έναν αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικής αντίληψης κανονισμό που θεσπίστηκε, κατά παράβαση και αυτού ακόμη του πρότυπου κανονισμού του υπουργείου Εσωτερικών, μπορεί ανενόχλητα να μιλάει με τις ώρες, καλύπτοντας το μισό χρόνο των συνεδριάσεων, την ώρα που κατακρεουργείται το δικαίωμα της αντιπολίτευσης στην έκφραση γνώμης και κλείνονται τα μικρόφωνα στους εκπροσώπους της.

Ο λόγος, προφανής: Λειτουργώντας υπό πλήρη αδιαφάνεια και με καθεστωτική αντίληψη, η διοίκηση Μαυρομάτη πιστεύει ότι φιμώνοντας τη φωνή μας, θα πάψουμε να επιτελούμε τον θεσμικό μας ρόλο, ότι θα σταματήσουμε τον έλεγχο στα πεπραγμένα της διοίκησης.
Απατώνται οικτρά. Ίσα-ίσα που αυτές οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ατσαλώνουν τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για έναν Δήμο Θερμαϊκού απαλλαγμένο από «σωτήρες» και αυτολιβανιζόμενους «Ηγεμόνες».

Η απόφασή μας να παραιτηθούμε ομαδικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φίμωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές, στους φορείς της περιοχής και σε όλη την κοινωνία, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί ο Δήμος Θερμαϊκού.
                                                                        Περαία 30 Μαρτίου 2016
                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                                        Γιάννης Τσακμάκας
                                                                        Θοδωρής Ζδούκος

Η δήλωση αποχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Αμέσως μετά τη δήλωση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας», πήρε το λόγο ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, ανακοινώνοντας κι αυτός την αποχή, εφεξής, όλων των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του από όλα τα όργανα και τις επιτροπές του Δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και την προσβλητική συμπεριφορά του δημάρχου. Το περιστατικό που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, ήταν η παρότρυνση του δημάρχου Μαυρομάτη στον κ. Τσαμασλή, δύο φορές μάλιστα, να «σηκωθεί και να φύγει από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, επειδή «τόλμησε» να τον διακόψει, ζητώντας μία συμπληρωματική πληροφορία.

Ο κ. Τσαμασλής, κάνοντας λόγο για ευτελισμό στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να κάνει «την πάπια» όταν θίγονται δημοκρατικά  δικαιώματα, ανακοινώνοντας ότι την απόφαση για αποχή, θα την αναδείξει, ανακοινώνοντάς την σε όλα τα όργανα «για να ξέρουν όλοι πως παίρνονται οι αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού».

Όπως είπε ο κ.Τσαμασλής αναφορικά με τον αντιδημοκρατικό τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου: «Η θέση μας στο θέμα αυτό, είναι σχεδόν παράλληλη με αυτή του κ. Κουζινόπουλου. Οι συμπεριφορές του δημάρχου προσωπικά σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έχουν ευτελίσει τη λειτουργία του, έχουν προσβάλει τα άτομα που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο κι έχει φτάσει σε σημείο να θέλει να συνεδριάζει νος του. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, μετά από όλες αυτές τις συμπεριφορές, να τον διευκολύνουμε. Θα είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα και σε όλη την δημοκρατική Ευρώπη που οι αποφάσεις θα παίρνονται μόνο από την πλειοψηφία, διότι εμείς πλέον από σήμερα, θα απέχουμε από όλα τα όργανα, εκτός από αυτό του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου που καθορίζεται από το νόμο και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Από όλα τα νομικά πρόσωπα λοιπόν και από όλες τις επιτροπές, θεωρείστε μας απόντες. Θα απέχουμε από όλες τις διαδικασίες, θα καταγγείλουμε τη συμπεριφορά».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσαμασλής σημείωσε: «Οι προσβλητικές αναφορές του δημάρχου, πέρα από τους δημοτικούς συμβούλους, έχουν να κάνουν με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Πώς να χαρακτηρίσουμε τη συμπεριφορά όταν ο δήμαρχος φτάνει να λέει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης «βγες έξω από την αίθουσα», επειδή τον διακόψαμε για να του κάνουμε μία πρόσθετη ερώτηση σε αυτά που έλεγε; Όταν λέει ότι «αποβάλω τον αρχηγό της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση, από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου;. Δείτε τι γίνεται σε όλα τα άλλα δημοτικά συμβούλια και όλα τα συλλογικά όργανα, ακόμη και στη Βουλή των Ελλήνων ή στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Αντί να απαντήσει στις βαριές καταγγελίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικής νοοτροπίας τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, το μόνο που βρήκε να πεί ήταν ότι… «πρόκειται για μία αποπροσανατολιστική τακτική της αντιπολίτευσης, για να δικαιολογήσει ότι δεν έχει να παράγει τίποτα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο». Αναμασώντας αποπροσανατολιστικά την χιλιοειπωμένη καραμέλα για κάποιες προκηρύξεις που είχαν ριχτεί… προεκλογικά. Ενώ προκάλεσε θυμηδία στους συμβούλους της αντιπολίτευσης, όταν θεώρησε ότι οι ενέργειες αυτές των παραιτήσεων και αποχών αντιβαίνουν στον…. πολιτικό πολιτισμό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.