Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η πρώϊμη Πρωταπριλιά της διοίκησης Μαυρομάτη !

Για «μεγάλη επιτυχία» και «εντυπωσιακή συμμετοχή  των πολιτών», κάνει λόγο η διοίκηση Μαυρομάτη, σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τις κατ’ ευφημισμό «Δημοτικές Συνελεύσεις» που πραγματοποιήθηκαν στις  Δημοτικές και Τοπικές  Κοινότητες, με το ίδιο σχεδόν πάντοτε κοινό, τους ίδιους «κλακαδόρους» της δημοτικής αρχής.

Ενδεικτική του τρόπου που πραγματοποιήθηκαν αυτές οι «συνελεύσεις», ήταν όσα διαδραματίσθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής. Με τον δήμαρχο Μαυρομάτη, επί δίωρο περίπου να προσπαθεί να εξηγήσει στους λιγοστούς δημότες που βρίσκονταν στην αίθουσα, όχι το τι έργα έκανε για την Επανομή αυτούς τους 19 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου, αλλά το τι… «ΘΑ κάνει» το επόμενο διάστημα. Αποφεύγοντας φυσικά, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αναφερθεί στα ακριβότερα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα που ισχύουν στο δήμο Θερμαϊκού, πρωτίστως σε Επανομή και Μεσημέρι ή στην προσπάθεια της διοίκησής του να ξεπουλήσει την έκταση των 23,5 στρεμμάτων στον Ποταμό κ.α.
Το κλου της βραδιάς ήταν όταν μετά την ομιλία-ποταμό του δημάρχου και αφού είχαν προλάβει να γίνουν όλο κι όλο 5-6 ερωτήσεις, σηκώθηκε όρθια μία ηλικιωμένη κυρία φωνάζοντας «μην τους ακούς, είσαι ο καλύτερος δήμαρχος», δίνοντας έτσι το σύνθημα για να σχολάσει η εκδήλωση, πριν προλάβουν να ρωτήσουν όσοι περίμεναν υπομονετικά.
Πάντως, εορτάζοντας προκαταβολικά την Πρωταπριλιά, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτη, σχετικά με τις συνελεύσεις αυτές, ισχυρίστηκε ότι «αξιοποιώντας το μέσο των Δημοτικών Συνελεύσεων, κάνουμε πράξη την πραγματική σημασία και το αληθινό περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που  είναι η άμεση Δημοκρατία, η διαφάνεια, η εδραίωση σε στέρεες  βάσεις της επικοινωνίας  και της  σύμπραξης με τους πολίτες».
Μιλάει δηλαδή χωρίς αιδώ για «άμεση δημοκρατία» και «διαφάνεια» η διοίκηση που φιμώνει συστηματικά την αντιπολίτευση για να μπορεί να λειτουργεί αδιαφανώς !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.