Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Δ.Θερμαϊκού: Πως λειτουργούν η δημοκρατία και ο πλουραλισμός

Λιβάνισμα της διοίκησης, φίμωση της αντιπολίτευσης. "Ο Δήμος είμαι Εγώ"
Ένα μικρό δείγμα για το πώς ακριβώς λειτουργούν η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και ο σεβασμός των ιδεών στο δήμο Θερμαϊκού, επί δημαρχίας Γιάννη Μαυρομάτη, προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της 6ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στις 2 Μαρτίου 2016.

Το σύνολο των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών εκείνης της ημέρας, καταλαμβάνουν συνολικά 50 σελίδες κειμένου, από τις οποίες, οι 33 σελίδες αφορούν την αρχική συζήτηση, με τις τοποθετήσεις του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, τις ανακοινώσεις της διοίκησης και των παρατάξεων και τις ερωτήσεις, ενώ οι υπόλοιπες 17 σελίδες αναφέρονται στα θέματα προ ημερήσιας και ημερήσιας διάταξης.
Από αυτές τις 33 σελίδες, τις 14 σελίδες ή ποσοστό 42,4%, καταλαμβάνουν οι δηλώσεις και παρεμβάσεις του δημάρχου Μαυρομάτη και από 3 σελίδες ή ποσοστό 9% περίπου για τον καθένα καταλαμβάνουν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ στον υπόλοιπο χώρο αναπτύσσονται οι παρεμβάσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικών συμβούλων όπως των Χρήστου Βογιατζή, Ιωσήφ Μισαλέμη, Γιάννη Καλλονά και Μάκη Μπίρου.
Τέλος, σχετικά με τις τοποθετήσεις του δημάρχου Μαυρομάτη στην ίδια συνεδρίαση, αυτές αποτελούνταν από 4.889 λέξεις, 849 λέξεις είχε χρησιμοποιήσει ο επικεφαλής του «ΘερμαΓικού», Γιώργος Τσαμασλής (σε ένα θέμα σχετικά με την «εισβολή» πλασιέ ασφαλιστικών εταιριών στα σχολεία  είχε κάνει τοποθέτηση ο Χρ. Βογιατζής),  958 λέξεις ειπώθηκαν από τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρο Κουζινόπουλο, ενώ η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη αφέθηκε να χρησιμοποιήσει 923 λέξεις, πριν της αφαιρεθεί ο λόγος.
Δηλαδή, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, με τον αντιδημοκρατικό κανονισμό που έκοψε και έραψε στα μέτρα της η διοίκηση Μαυρομάτη, τον μισό χρόνο των συνεδριάσεων καταλαμβάνουν οι ομιλίες του δημάρχου, ενώ για τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο καθ’ υπόδειξη του δημάρχου ενεργών πρόεδρος του Σώματος, στα τρία λεπτά κλείνει τα μικρόφωνα και τους αφαιρεί το λόγο. Αυτό κι αν είναι Δημοκρατία.
Χωρίς παραπέρα σχόλια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.