Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εφαρμογή ανακύκλωσης από τους δήμους Ανατ. Θεσσαλονίκης

Oι Δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης θέτουν σε λειτουργία την εφαρμογή anakyklosi anThess, η οποία είναι διαθέσιμη για smartphones, κινητά τηλέφωνα και tablets, με λειτουργικό σύστημα Android.

Ύστερα από την ιστοσελίδα www.anakyklosianthess.gr, οι δήμοι μέσω αυτής της «έξυπνης» εφαρμογής, παρουσιάζουν τις βασικές πληροφορίες του αντίστοιχου διαδικτυακού τόπου για την ανακύκλωση, στους τέσσερις Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας- Χορτιάτη και Θερμαϊκού.
Σ' αυτήν, ο χρήστης μπορεί να βρει πληροφορίες για την ανακύκλωση, όπως τι πετάμε και τι δεν πετάμε στον μπλε κάδο, σχετικές ειδήσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων, τα ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν αναπτυχθεί σε κάθε ένα από τους δήμους, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικές στήλες, μαγειρικά έλαια κ.α, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας ανά δήμο.
Ιδιαίτερα χρήσιμη για τους δημότες, είναι ή αναζήτηση των σημείων συλλογής των επί μέρους ρευμάτων, που συνοδεύεται και με τις σχετικές οδηγίες πλοήγησης.
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης της Αναπτυξιακής Εταιρείας και των τεσσάρων Δήμων, για την υλοποίηση του έργου, «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη και υποστήριξη της Ανακύκλωσης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν, στο app store της Google Play – η αναζήτησή της, γίνεται με τον τίτλο της, anakyklosi anThess ή με τις λέξεις «κλειδιά» ανακύκλωση, Καλαμαριά, Θέρμη, Θερμαϊκός, Πυλαία-Χορτιάτης και Ανατολική, ενώ μπορεί να «κατέβει» και από την ιστοσελίδα www.anakyklosianthess.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.