Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Καράβι με 1.000 πρόσφυγες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη

Καράβι με περίπου 1.000 πρόσφυγες, αναμένεται να φτάσει μέχρι αύριο το πρωί  στο λιμάνι της, γεγονός που έκανε να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι φορείς της πόλης που συμμετέχουν στην προσπάθεια αναζήτησης χώρων φιλοξενίας  για τους πρόσφυγες.

Με δεδομένο ότι το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά είναι υπερπλήρες αφού  φιλοξενεί περίπου 2.100 άτομα,  η ανάγκη να βρεθεί χώρος μέσα στις επόμενες ώρες καθιστά το εγχείρημα ακόμη δυσκολότερο.
Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό υπό την προεδρία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και τη συμμετοχή του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην οποία εξετάσθηκε  το θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση του λιμανιού φαίνεται ότι συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες.

Σύμφωνος με την χρήση του λιμανιού για τη φιλοξενία προσφύγων παρά τις αρχικές αντιρρήσεις είναι και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλος φυλασσόμενος χώρος που διαθέτει τις στοιχειώδεις υποδομές και θα μπορεί να είναι έτοιμος προς χρήση τις επόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.