Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

To τελευταίο ταξίδι του Γιάννη Κυριακίδη

Σκόπιμη, ήταν η αναχώρηση για το μεγάλο ταξίδι δίχως γυρισμό, αυτή την τελευταία του αποστολή για φωτορεπορτάζ, του Γιάννη Κυριακίδη, καθώς πιστεύουμε ότι πάει να συναντήσει τον καλύτερό του φίλο, το Δημήτρη Γουσίδη. Ε, ρε, γλέντια που έχουν να γίνουν εκεί πάνω. Θα τον τρελάνουν με τις πλάκες τους τον Άγιο Πέτρο, «Αρκούδας» και «Ντούτσε».
Καλό σου ταξίδι Γιάννη. Θα σε θυμόμαστε πάντα, καθώς σ’ έχουμε μόνιμα στις καρδιές μας. Το δικαιούσαι εξάλλου. Μας συνόδεψες σε δεκάδες και εκατοντάδες δημοσιογραφικές αποστολές και είχαμε τη σπάνια ευκαιρία να ακούμε άπειρες φορές από το στόμα σου τις εμπειρίες από το κολαστήριο της Μακρονήσου, όπου σε είχε οδηγήσει το 1945 το μετεμφυλιακό καθεστώς, επειδή με κοντά παντελόνια, νεαρός ΕΠΟΝίτης της Καλαμαριάς, μετείχες στο μεγαλειώδες έπος της Εθνικής Αντίστασης. Κι εκεί, στον τόπο της εξορίας, ήταν που ήρθες για πρώτη φορά σε επαφή με κάποια φωτογραφική μηχανή που είχαν στη «ζούλα» οι κρατούμενοι αγωνιστές.
Καλό ταξίδι Γιάννη, χαιρετισμούς στην παλιοπαρέα….
Υ.Γ. Δύο φωτογραφίες με το Γιάννη, όταν το 2004 είχαμε συμπεριληφθεί, μόνοι εμείς από το δημοσιογραφικό κόσμο, στην ομάδα των λαμπαδηδρόμων που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στη Θεσσαλονίκη. Στη μία φωτογραφία, στην είσοδο του παλιού Δημαρχείου, διακρίνονται αθλητικές δόξες της πόλης, όπως ο Γιώργος Κούδας, ο Κούλης Αποστολίδης και άλλοι πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.