Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ενέργειες για δημιουργία αρχαιολογικού χάρτη Θερμαϊκού

Από την ημερίδα "Κρουσίδος Ίχνη: Ιστορία και αρχαιολογικά ευρήματα Θερμαϊκού"
Στη δημιουργία αρχαιολογικού χάρτη του δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης,  προχωράει η οργανωτική επιτροπή που προετοίμασε την πρόσφατη επιτυχημένη αρχαιολογική ημερίδα “Κρουσίδος Ίχνη: ιστορία και αρχαιολογικά ευρήματα στο Δήμο Θερμαϊκού”.

Η απόφαση πάρθηκε, μετά τη συνάντηση που είχε η επιτροπή με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, στον οποίο κατατέθηκαν γραπτώς τα συμπεράσματα και τους στόχους που προέκυψαν από αυτή την προσπάθεια. 
Από κοινού, και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, η επιτροπή που αποτελείται από τους Γεώργιο Καριώτη, Άντα Μπουμπάρα,  Δέσποινα Κυργιαφίνη και Δέσποινα Τσούργιαννη, προχωράει στις ακόλουθες ενέργειες: 
-Δημιουργία αρχαιολογικού χάρτη σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
-Έκδοση τόμου πεπραγμένων της αρχαιολογικής ημερίδας
-Δημιουργία ταινίας για την προβολή των αρχαιοτήτων του δήμου
-Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία, για την ιστορία και τις αρχαιότητες, με χρήση του κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού.
-Διάθεση μηχανημάτων και εργατών εκ μέρους του δήμου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, για διενέργεια δοκιμαστικών τομών σε τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
-Προσπάθεια ένταξης σε προγράμματα ΕΣΠΑ σχετικά με τον πολιτισμό
-Ενέργειες για επιστροφή του τέμπλου στο ναό των Ταξιαρχών της Κερασιάς
-Νέες προσπάθειες για ανάδειξη και επισκεψιμότητα των ήδη υπαρκτών αρχαιολογικών χώρων του δήμου (π.χ. Παλαιοχριστιανική βασιλική στο Μπιγιαδούδι Επανομής, Οχυρό Αγγελοχωρίου, Μετόχι Κριτζιανών, τάφοι Μεσημερίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.