Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Την Τετάρτη η κηδεία του Γιάννη Κυριακίδη

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στις 16.00 από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, θα γίνει η κηδεία του Γιάννη Κυριακίδη, η απώλεια του οποίου συγκλόνισε όχι μόνο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά ολόκληρη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε για το θάνατό του η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης:

Εμβληματική μορφή της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Κυριακίδης
«Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα τον φωτοειδησεογράφο Γιάννη Κυριακίδη, εμβληματική προσωπικότητα της Ενημέρωσης. Ο θάνατός του, σε ηλικία 92 ετών, μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης, καθώς το έργο και η πληθωρική παρουσία του εκλιπόντος έχουν εγγραφεί στην ίδια την ταυτότητα της πόλης.
Όπως το διατύπωσαν χαρακτηριστικά φίλοι και συνεργάτες του, στην εκδήλωση που διοργάνωσε τον Απρίλιο του 2013 το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ για να τον εντάξει στους Επίμονους Θεσσαλονικείς, «όποιος δεν γνώρισε τον Κυριακίδη δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνώρισε τη Θεσσαλονίκη».
Ο Γιάννης Κυριακίδης, τηρώντας μια άνευ προηγουμένου ισορροπία μεταξύ αυστηρού επαγγελματισμού και αντισυμβατικότητας (βασισμένης πρωτίστως σε ιδιόρρυθμο χιούμορ) καθιέρωσε την έννοια του φωτοειδησεογράφου σε κάθε είδους κοινό κι εντέλει στη συλλογική συνείδηση της Θεσσαλονίκης, εκτείνοντας παράλληλα την εμβέλειά της εκτός των ελληνικών συνόρων.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Μορφωτικού Ιδρύματος συλλυπούνται τους οικείους του εκλιπόντος και εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια μιας από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές της δημοσιογραφίας.

Η κηδεία του Γιάννη Κυριακίδη θα γίνει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στις 16.00 από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.