Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η έκθεση «Ονειροτρόπια» στη Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης

Tην έκθεση με τις μακέτες και τα έργα ζωγραφικής που εικονογραφούν το βιβλίο «Ονειρόπλαστο» της Αγγελικής Κουρμουλάκη, που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη του δήμου Θέρμης.

«Ένα ταξίδι προς τα μέσα» και «Μικρή ιστορία για μία γοργόνα», είναι οι τίτλοι από τις δύο μικρές ιστορίες που συνθέτουν τα «Ονειροτρόπια» και περιγράφουν με ποιητικό τρόπο το ταξίδι της ενηλικίωσης μέσα από τους συμβολισμούς και την επίδραση των ονείρων και της τέχνης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο από τις οκτώ ιστορίες της ομώνυμης συλλογής , που έχουν ως βασικό στοιχείο τους το όνειρο.
To «Ένα ταξίδι προς τα μέσα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Ρυσίου το 2000,ως ως έκθεση ζωγραφικής από την οποία γεννήθηκε και η ιδέα του βιβλίου, καθώς κατά την προετοιμασία της έκθεσης, πίσω από τους αρχικούς τίτλους των έργων αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη ιστορία.
Η «Μικρή ιστορία για μία γοργόνα», προέκυψε από ένα διαγωνισμό χειροποίητου παιχνιδιού, στον οποίο η «Μικρή γοργόνα» συμμετείχε ως χειροποίητη κούκλα και η ιστορία αυτή ήταν το κείμενο που τη συνόδευσε.
Στην έκθεση παρουσιάζεται το σύνολο των έργων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και αφορούν σε έργα ακουαρέλας, μικτής τεχνικής και ψηφιακής εικόνας που φιλοτεχνήθηκαν από το 1998 ως το 2015.
ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Η Αγγελική Κουρμουλάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στην οποια έκανε σπουδές στα παιδαγωγικά και εικαστικά, ενώ υπήρξε επι σειρά ετών δραστήριο μέλος της εικαστικής ομάδας "Πολυεργαστήρι" και της θεατρικής ομάδας "Θεατρικό εργοτάξιο" .
Ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, συστηματικά με τη διδασκαλία των εικαστικών και τη σκηνογραφία, ενώ παρουσίασε τη δουλειά της σε 4 ατομικές και 14 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, καλλιτεχνικής μάσκας & κούκλας.
Εργάζεται στη Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ ως υπεύθυνη της Διεύθυνσης Εικαστικών και ασχολείται παράλληλα με τη συγγραφή και την εικονογράφηση βιβλίων
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 14.00 – 21.00
ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 09.00 – 21.00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.