Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Εργαστήρι του ΟΑΕΔ για άνεργους στο Θερμαϊκό

Σε δύο αίθουσες του Δήμου Θερμαϊκού, σε Νέα Μηχανιώνα και Νέους Επιβάτες, θα εγκατασταθεί το Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων του ΟΑΕΔ για την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το δεύτερο κέντρο του Οργανισμού για την εξυπηρέτηση των ανέργων της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Με έγγραφο της η περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ, ενημερώνει ότι αποδέχεται την πρόταση του Δημάρχου Θερμαϊκού, καθώς κρίνει κατάλληλες τις δύο αίθουσες που πρότεινε ο κ. Μαυρομάτης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στους Νέους Επιβάτες, Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη στη Ν.Μηχανιώνα) για να ξεκινήσει σ’ αυτές το προσεχές διάστημα η υλοποίηση των δράσεων του Εργαστηρίου για τους άνεργους.
Μέσω των Εργαστηρίων θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).

«Είναι μια θετική εξέλιξη που δεν μπορούμε παρά να τη χαιρετίσουμε. Και ένα δείγμα εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ φορέων και υπηρεσιών μ ε μοναδικό γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Προηγήθηκε με δική μας πρωτοβουλία και συμφωνία  του ΟΑΕΔ, η ίδρυση γραφείου του στην Επανομή το οποίο λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία εδώ κι  ένα χρόνο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΑΕΔ για την άμεση ανταπόκριση του και αυτή τη φορά.  Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το ρόλο μας, ν’ αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πολιτών, να δρομολογούμε λύσεις στα προβλήματα τους και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση τους», δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.