Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το κουφάρι του «Άκτιον» καταδιώκει το δήμο Θερμαϊκού

Θα πρέπει ο Δήμος να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ 415.181 ευρώ !!
Το κουφάρι του αναψυκτηρίου «Άκτιον» στην Αγία Τριάδα, συνεχίζει να καταδιώκει δυστυχώς ακόμη το δήμο Θερμαϊκού, καθώς η αρμόδια για τέτοια θέματα Ζ΄ Εφορεία Θεσσαλονίκης, ζητάει από το Δήμο να καταβάλλει το συνολικό ποσό των 415.181,01 ευρώ, και μάλιστα εντός τριάντα ημερών, ως πρόστιμο για την ανέγερση και διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών στην Δημοτική Πλαζ του «Άκτιον».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσό αυτό αφορά πρόστιμα της Πολεοδομίας, που έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια σε βάρος του δήμου Θερμαϊκού, μαζί με τους τόκους υπερημερίας. Κι’  αυτό το υπερβολικά μεγάλο ποσό, που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τα ταμία του Δήμου, θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από τις 11 Φεβρουαρίου 2016, οπότε κοινοποιήθηκε στο Δήμο η σχετική  ατομική ειδοποίηση με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 7828/03-02-2016, δηλαδή να καταβληθούν τα 415.181,01 ευρώ μέχρι  τις 11 Μαρτίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν δεν πληρωθεί από το Δήμο το ποσό αυτό ή αν δεν ανασταλεί η διαδικασία καταβολής του, τότε υπάρχει ο κίνδυνος για συντηρητική κατάσχεση από την Εφορεία σε περιουσιακά στοιχεία του δήμου Θερμαϊκού, γεγονός που θα σημάνει και την πλήρη παράλυσή του.
Το θέμα ήρθε σήμερα το πρωί στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, με πρόταση της δημοτικής αρχής να οριστούν δύο δικηγόροι οι οποίοι θα καταθέσουν προσφυγή με βάση τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας για την ακύρωση της ατομικής ειδοποίηση καταβολής, που εκδόθηκε από τη Ζ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης. Κι επίσης θα υποβάλλουν αίτηση αναστολής εκτελέσεως της απόφασης ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με ενσωματωμένο αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης.
Με βάση την εισήγηση της διοίκησης του δήμου, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ψήφισαν τον καθορισμό αμοιβής για τους δύο δικηγόρους, που θα συντάξουν και θα καταθέσουν την αίτηση ανακοπής, το ποσό των 5.000 ευρώ, στο οποίο θα προστεθεί ο φόρος που αναλογεί συν το ΦΠΑ που θα επιβαρυνθεί όλα ο Δήμος. Μειοψήφισε στο θέμα, ψηφίζοντας λευκό ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, θεωρώντας υπερβολικό και εξωπραγματικό για την περίοδο που διανύουμε, το ποσό αυτό, ενώ ζήτησε επίσης να ερευνηθεί σε βάθος η πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση.  

Το Άκτιον, το άλλοτε χαρακτηριστικότερο σημείο αναφοράς της Αγίας Τριάδας, από το 1957 που δημιουργήθηκε, συμπυκνώνει όλη την πρόσφατη ιστορία αυτού του τουριστικού χωριού με τα θρυλικά beach party της δεκαετίας του 60 και 70. Κι όμως, με την επίδειξη προκλητικής αδιαφορίας και αδιαφανών διαδικασιών από τις μέχρι τώρα δημοτικές αρχές της περιοχής, αφέθηκε σε πλήρη απαξίωση, για να  μετατραπεί σε εστία βρωμιάς και ρύπανσης.
Σήμερα, σε ένα χώρο που άλλοτε έσφυζε από ζωή και έδινε δουλειά στους κατοίκους της περιοχής, συναντά κανείς ένα άθλιο κουφάρι, με σπασμένα παράθυρα, γκρεμισμένα μπετά, σκουριασμένα σίδερα, μπάζα πεταμένα, βρώμικη αμμουδιά, αποθήκες ξεκλείδωτες με τρωκτικά και σκουπίδια παντού.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κατάντια του «Άκτιον» καθώς και φωτογραφίες αντλήσαμε από τα ακόλουθα ρεπορτάζ του «Ακτιβιστή»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.