Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση του ΚΚΕ για την κεραία της Πυλαίας

Την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Πυλαία ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, με ερώτησή του προς τη Βουλή και τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εταιρίες τοποθετούν κεραίες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων και με μόνο στόχο το κέρδος.

Ολόκληρη η ερώτηση αναφέρει τα εξής:
«Έντονη είναι η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων της ΔΕ Πυλαία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, για την υγεία των παιδιών τους, αλλά και των ίδιων, λόγω της ύπαρξης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Πρόκειται για κεραίες κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Σταματέλου 8 στην ΔΕ Πυλαία και μάλιστα σε πολύ μικρή κοντινή απόσταση από σχολικές μονάδες (Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς), παιδικές χαρές, χώρους άθλησης και κατοικίες.
Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις, ενώ το αίτημα τους για την απομάκρυνση έχει συγκεντρώσει πάνω από χίλιες υπογραφές στήριξης.
Η τοποθέτηση κεραιών, χωρίς ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, επιβεβαιώνει ότι μοναδικό κριτήριο των εταιριών για την εγκατάστασή των κεραιών είναι η επέκταση των δικτύων τους με στόχο περισσότερα κέρδη.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.