Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ρεκόρ κολυμβητών για την ανάσυρση του Σταυρού

Πλήθος κόσμου, παρακολούθησε τον εορτασμό των Θεοφανείων, τον αγιασμό και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού, στην παλιά Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Πάνω από 20 νέοι, περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού στη Νέα Μηχανιώνα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στη Θεσσαλονίκη, ο αγιασμός των υδάτων έγινε μετά τη θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου. Το σταυρό ανέσυρε ο 20χρονος Βασίλης Κωνσταντινίδης από τη Δράμα, που βουτάει κάθε χρόνο την τελευταία 10ετία. 
Μεταξύ των επισήμων που παρευρέθηκαν στην τελετή ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ απουσίαζε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης. 
Στη Νέα Μηχανιώνα, η λειτουργία των Θεοφανείων έγινε χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ο οποίος στο τέλος ευχήθηκε «καλή λευτεριά στην πατρίδα μας» και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή μέχρι την παραλία, όπου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την πυκνή ομίχλη που επικρατούσε, εκατοντάδες κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας και της γύρω περιοχής παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού των υδάτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.