Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αυξάνονται οι «σεκιουριτάδες» στον ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, αυξάνονται κατά 50 από την προσεχή Δευτέρα 25 Ιανουαρίου οι «σεκιουριτάδες» που θα ελέγχουν τα εισιτήρια των επιβατών. Κι εμείς οι αφελείς αναρωτιόμαστε: Δεν θα ήταν καλύτερα τα χρήματα για την αμοιβή τους να τα διέθετε για τη βελτίωση της άθλιας σήμερα συγκοινωνίας; Για να αγοράσει κάποια καινούρια λεωφορεία που θα διαθέτουν κλιματισμό, ώστε να μην ξεπαγιάζουν οι μετακινούμενοι πολίτες ή πάλι να πυκνώσει τα αραιά δρομολόγια;

Τους «σεκιουριτάδες» ο ΟΑΣΘ τους ονομάζει «Ομάδες Υποστήριξης και Ελέγχου» και ισχυρίζεται πως «με την έντονη παρουσία τους στα λεωφορεία του Οργανισμού συνέδραμαν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κυρίως των ατόμων που χρήζουν βοήθειας (ηλικιωμένους, εγκύους, Α.με.Α.), στην ασφάλεια των επιβατών και στην ενημέρωσή τους για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτημα που προέκυψε καθώς και στην αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής». Βέβαια, η δραστηριότητά τους στρέφεται αποκλειστικά στον έλεγχο των εισιτηρίων και μόνο. Και όλο αυτό το διάστημα, από τον περασμένο Οκτώβριο που ο Οργανισμός προσέλαβε τους ιδιότυπους αυτούς «ελεγκτές», δεν είδαμε κανένα να βοηθάει ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, εγκύους, μανάδες με καροτσάκια μωρού κλπ.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ
Ο ΟΑΣΘ θέλει να ευχαριστήσει «το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης για την θετική του ανταπόκριση στο πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει από την 5η Οκτωβρίου 2015 και αφορά στην παρουσία Ομάδων Υποστήριξης και Ελέγχου οι οποίες
Ο ΟΑΣΘ ευχαριστεί το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξή του και καλεί για τη χρήση του νόμιμου κομίστρου (εισιτηρίου ή κάρτας απεριορίστων διαδρομών) κατά τη μετακίνησή του με τα λεωφορεία του Οργανισμού ως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Οι Ομάδες Υποστήριξης και Ελέγχου, όπως σημειώνει, «θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των επιβατών παρέχοντας τις υπηρεσίας τους. Παράλληλα θα ενεργούν ελέγχους κομίστρου, επιβάλλοντας το προβλεπόμενο πρόστιμο στους επιβάτες, όταν αποδεδειγμένα διαπιστώνεται ότι δεν φέρουν το νόμιμο κόμιστρο, συμβάλλοντας στην αποτροπή του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής που επιβαρύνει όλους τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.