Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ πρώτες νιφάδες χιονιού στροβιλίζονται στον παγωμένο αέρα

Ο παγωμένος αέρας, το κρύο και οι ελαφριές χιονοπτώσεις, ξεπαγιάζουν τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης αλλά και στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι στη Θεσσαλονίκη θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω της κακοκαιρίας, του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων.
Μέχρι στιγμής η Επαρχιακή οδός Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου παραμένει κλειστή, εκ περιτροπής σε μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ύψος της Καρδίας πηγαίνοντας προς Χαλκιδική, ενώ στο δρόμο προς Ωραιόκαστρο η κυκλοφορία παραμένει κλειστή λόγων του παγετού. 
Παράλληλα, έχουν αναφερθεί μικροσυγκρούσεις (χωρίς ευτυχώς κάποιον τραυματισμό) στον κόμβο Πανοράματος, εξ'αιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων.

Κλειστά τα σχολεία σε Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο
Από το Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται πως όλα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας.
Κάτι αντίστοιχο και στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, με απόφαση της δημοτικής αρχής.
Για τα υπόλοιπα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, είναι καθαρά απόφαση των διευθυντών αν θα χτυπήσει... κανονικά το κουδούνι τη σημερινή μέρα.

Τέλος στον Πολύγυρο, τα σχολεία άνοιξαν με καθυστέρηση δύο ωρών προκειμένου να ξεπαγώσουν οι δρόμοι και να μην διατρέξουν κίνδυνο οι μαθητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.