Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Σπουδαίο έργο επιτελεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Ενώ στο Δήμο Θερμαϊκού απεμπόλησαν τη δυνατότητα επανασύστασής της
Σπουδαίο έργο, επιτελεί η Δημοτική Αστυνομία, βοηθώντας κατά πολύ το Δήμο Θεσσαλονίκης, την ώρα που στο Δήμο Θερμαϊκού, ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης τη θεώρησε περίπου ως «άχρηστη» και δεν προχώρησε στην επανασύστασή της, απεμπολώντας το σχετικό δικαίωμα που είχε.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του κ.Μπουτάρη για τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης κ. Λευτέρης Κιοσέογλου, μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αναφερόμενος στις δραστηριότητές της, πρότεινε να δοθεί εύφημη μνεία σε τρία στελέχη της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης για τον ζήλο που επιδεικνύουν στην οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία αυτής της δημοτικής υπηρεσίας.
Αποτέλεσμα της δραστηριότητας των δημοτικών αστυνομικών που μέσα στο Δεκέμβριο μοίρασαν πάνω από 8.783 κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., κυρίως για παράνομη στάθμευση, ήταν να ξεμπλοκαριστεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης από τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα και να γίνει έτσι άνετη η κυκλοφορία.

Πέρα όμως από αυτό, διεκπεραιώθηκαν 66 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες, όπως αποσφραγίσεις και επανέλεγχοι, που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 551 ενστάσεις - αιτήματα πολιτών και διατέθηκε προσωπικό για επτά δράσεις κατά του παράνομου υπαίθριου εμπορίου σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αστυνομικές αρχές. 
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στους ποδηλατόδρομους και στην αποτροπή της παράνομης στάθμευσης κατά τις ώρες αιχμής στην εορταστική περίοδο, με στόχο την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών που διέρχονται από το κέντρο της πόλης μέσω Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα στον Δεκέμβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν 168 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.