Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ουσιαστική στήριξη της ΕΡΤ-3 ζητούν οι δήμαρχοι της Μακεδονίας

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της ΕΡΤ-3, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπηρεσιακό υπουργό Επικρατείας, Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, μετά από απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΔ/ΚΜ

Διακομματική Επιτροπή στο δήμο Θερμαϊκού για τις εκλογές

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, καλούνται, με πρόσκληση του δημάρχου, Γιάννη Μαυρομάτη, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων σε συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού, που θα συγκληθεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00 μ.μ. στο Γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, στην Περαία.


Υφαρπαγή τίτλου της ΔΗΜΑΡ καταγγέλει ο Φώτης Κουβέλης

«Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος - παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ - υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος», κατήγγειλε σήμερα Δευτέρα ο Φώτης Κουβέλης.

Οι επισκέψεις Τσίπρα - Μεϊμαράκη στην 80η ΔΕΘ

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος. Υπό συζήτηση βρίσκονται η συνέντευξη Τύπου και ενδεχόμενη επίσκεψη σε κάποιο γειτονικό νομό. Μία εβδομάδα αργότερα η επίσκεψη Μεϊμαράκη.

Διαμαρτυρία της "Συμπολιτείας" για αποκλεισμό από την Επιτροπή Διαβούλευσης Θερμαϊκού

Με επιστολή του προς το δήμαρχο Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, διαμαρτύρεται έντονα γιατί στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου, που συγκαλείται για σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου, όχι μόνο δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει η «Συμπολιτεία», αλλά ούτε καν ενημέρωση υπήρξε για τη συνεδρίαση αυτή, όπως συνέβη και με τις άλλες  δημοτικές παρατάξεις. 

Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Διαπραγμάτευση, το Μνημόνιο, υπάρχει λύση;», διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού αυτή την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα στα γραφεία του (Θεσσαλονίκης 24, έναντι κλινικής Πισσαλίδη, λεωφορεία ΟΑΣΘ Νο 72 και 76).

Λαμτζίδης: Ορισμός Συνηγόρου του Δημότη στην Καλαμαριά

Στήριξη στους πρόσφυγες, ορισμό Συνηγόρου του ΠΟλίτη, σύσταση Συμβουλίου Μεταναστών και εισαγωγή της πρόσφατης τοπικής ιστορίας στα σχολεία με τη βοήθεια του Δήμου ζήτησε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ), Μανόλης Λαμτζίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η απάνθρωπη στάση κάποιων χωρών στο μεταναστευτικό

Λοράν Φαμπιούς
«Σκανδαλώδη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς τη στάση ορισμένων χωρών της ανατολικής Ευρώπης σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης των προσφύγων. 

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Οι εκδηλώσεις για τα 71 χρόνια από το Ολοκαύτωμα Χορτιάτη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στη μνήμη των 149 θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη. Εκδηλώσεις με πλήρη επισημότητα και σεβασμό στην ιστορία, στην εθνική μνήμη, στην ανείπωτη θλίψη αλλά και στην δόξα που εκπορεύονται από το αίμα των αθώων θυμάτων.

Η κρυστάλλινη θέση της «Συμπολιτείας» για το κάμπινγκ Aγ.Τριάδας

Πρωτομαγιά 2014: Ομιλία του επικεφαλής της "Συμπολιτείας" στην είσοδο του κάμπινγκ
Κρυστάλλινη και διαυγής, παραμένει η θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας: Όχι στο ξεπούλημα, αλλά παραχώρησή του στο Δήμο, προκειμένου μέσω αυτού να γίνει η όποια αξιοποίησή του. Αυτό υπογραμμίζει η «Συμπολιτεία» με δελτίο τύπου, απαντώντας σε σχόλια που αυθαίρετα διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες για το θέμα αυτό.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σωφρονιστικό σύστημα: Ώρα για συνολική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση

του Μανόλη Λαμτζίδη*
Λόγω της ενασχόλησής μου με το σωφρονιστικό σύστημα παραθέτω στοιχεία για τη σύνθεση του «πληθυσμού» των φυλακών (κατάδικοι και υπόδικοι) , από τα οποία μπορεί να εξαχθούν συμπεράσματα για την κατάσταση , που επικρατεί στις Φυλακές Διαβατών (ημερομηνία 25.6.2015).

Δεν συμμετέχει η "Συμπολιτεία" στην προπαγανδιστική εφημερίδα

To περιοδικό που έβγαζε ο κ.Μαυρομάτης ως δήμαρχος
Μηχανιώνας, είχε μόνο.. 15 φωτογραφίες του κάθε φορά!
Από τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκδόθηκε δελτίο τύπου σχετικά με την επικείμενη έκδοση, από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, πολυδάπανης μηνιαίας εφημερίδας που θα διαφημίζει το ανύπαρκτο «έργο» της διοίκησης Μαυρομάτη. Και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει, αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις πλουραλιστικής διαφανούς λειτουργίας, που κατ’ επανάληψη έθεσε, για τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής συντακτικής επιτροπής και τη σύνταξη κανονισμού δεοντολογίας.

Μεγάλη πτώση στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μεγάλη πτώση στις βάσεις, κυρίως σε σχολές της περιφέρειας, αλλά και σε περιζήτητες σχολές όπως για παράδειγμα η Ιατρική ή η Νομική Αθηνών,  προκύπτει από τα στοιχεία, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

To 2ο Φεστιβάλ για παιδιά στους Νέους Επιβάτες

Το 2ο φεστιβάλ για Παιδιά, υπό τον τίτλο «Παιχνίδια μέσα από την Τέχνη», οργανώνεται λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στην αυλή του παιδικού Σταθμού Micro school, στους Νέους Επιβάτες, με πολύ παιχνίδι, ζωγραφική, μουσική και θέατρο!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ποιοι θα μετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Tην Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Ποιοι αγωνίστηκαν για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και ποιοι εκείνο τον καιρό… κοίταζαν τα άστρα

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αναφέρεται στους υποτιθέμενους «αγώνες» του δημάρχου Θερμαϊκού για την υπεράσπιση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από την καταστροφή που το απειλούσε, αλλά και στο ειρωνικό δελτίο τύπου του κ. Μαυρομάτη με το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει την επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξης, Σ. Κουζινόπουλου στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε για τη χρήση του κάμπινγκ και την παραχώρηση οικοπέδων στο δήμο Θερμαϊκού για κοινωνικούς σκοπούς.

Διανομή ροδάκινων στους άπορους του δήμου Θερμαϊκού

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού θα προχωρήσει στη διανομή τριών τόνων ροδάκινων προς τους δικαιούχους της κάρτας σίτισης του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Περί αποστασίας....

του Τάσου Παππά στην Εφημερίδα των Συντακτών
Αποστάτησαν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσαν την πτώση της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς ή αποστάτησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το πρόγραμμα, τις αρχές και τις διακηρύξεις του κόμματος;

Λήγει 30 Αυγούστου η τελευταία προθεσμία για δηλώσεις

Λήγει οριστικά την επόμενη Κυριακή 30 Αυγούστου η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και οι περίπου 800.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν ακόμη τη φορολογική τους δήλωση μέσω του ΤΑΧΙS, θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν για να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις που προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής.

Μαθήματα ιστορίας, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Θεσσαλονίκη: Μαθήματα Ιστορίας» για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης ενέκρινε χτες Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

"Bομβαρδίζουν", οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Επανομή

Υψηλές τιμές στην εκπεμπόμενη ακτινοβολία, υψηλότερες οπωσδήποτε από τις διεθνώς παραδεκτές, έδειξαν οι μετρήσεις που έγιναν στις κεραίες της Επανομής από μέλη του Διαδημοτικού Κινήματος Πολιτών Θερμαϊκού για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία (ΚΙΠΠΗΜΑ) με δικό τους μετρητή.

Σχολική χρονιά: Προβλήματα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Με τη νέα σχολική χρονιά να είναι προ των πυλών πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επανδρώσει τα σχολεία με εκπαιδευτικούς, με τις ελλείψεις να «αυξομειώνονται» συνεχώς.

Φάμελλος: Ισχυρή κυβέρνηση για να ορθοποδήσει η χώρα

Αναγκαίες θεωρεί τις εκλογές ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», για να αναδειχθεί, όπως λέει, μία ισχυρή κυβέρνηση που θα υλοποιήσει την παραγωγική και δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας.

Εφικτή η 20η Σεπτεμβρίου για εκλογές, δηλώνει η Γεροβασίλη

"Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτή να είναι η 20η Σεπτεμβρίου" δήλωσε το βράδυ της Κυριακής η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Επιστρέφει ο Μεϊμαράκης την εντολή- Φουλ για εκλογές

Επιστρέφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σήμερα Δευτέρα στις 10.30 το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο την διερευνητική εντολή που είχε πάρει για το σχηματισμού κυβέρνησης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του με πολιτικούς αρχηγούς, κι έτσι γίνεται ακόμη πιθανότερη η προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ποιές είναι οι προθεσμίες από το Σύνταγμα για τις εκλογές

Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα διέπουν τις διαδικασίες μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, την ημέρα για την οποία αποφασιστούν, εν τέλει, οι πρόωρες εκλογές που επέλεξε η κυβέρνηση. Η ημερομηνία παραμένει «γρίφος» -αν και το Μαξίμου έχει επιλέξει την 20η Σεπτέμβρη και θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα «ροκανιστεί» στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

"Βούλιαξε" η Ν.Μηχανιώνα από κόσμο στη λιτάνευση της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση πιστών στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς δεκάδες χιλιάδες λαού προσέτρεξαν στη χάρη της, με συνέπεια να «βουλιάξουν» στην κυριολεξία από κόσμο οι δρόμοι από όπου θα περνούσε η ιερή εικόνα.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση,  μονοπωλούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών εφημερίδων της Κυριακής.

Τέλος της εβδομάδας ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ

Οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Τεχνικό πρόγραμμα 2016 στη Θέρμη μετά από διαβούλευση

Το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2016, μετά από προηγούμενη διαβούλευση που έγινε με τους φορείς και τους πολίτες. Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα που θα συμβάλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως συντηρήσεις δρόμων, πράσινο και καθαριότητα, επενδύσεις στη σχολική στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, κατασκευή και εκσυγχρονισμός δικτύων κοινής ωφέλειας (ύδρευση και αποχέτευση).

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την «Παναγία τη Μηχανιώτισσα»

Κορυφώνονται σήμερα, με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, οι προετοιμασίες για την μεγάλη πανήγυρη της Νέας Μηχανιώνας και ήδη παρατηρείται κοσμοσυρροή χιλιάδων πιστών για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της. 

Τι λένε οι βουλευτές Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκής Ενότητας

Αιχμές εκατέρωθεν ανταλλάσσουν μέσω δηλώσεών τους στο thestival.gr οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι βουλευτίνες που προσχώρησαν στη "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και τις διαφαινόμενες κάλπες, βουλευτές και των δύο στρατοπέδων βρίσκονται επί ποδός για την εξασφάλιση της μερίδας του λέοντος των αριστερών ψηφοφόρων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάδειξης νέας κυβέρνησης.

Καθαρά τα πράγματα !

του Θανάση Καρτερού
Θα συμφωνήσετε ότι το πράγμα έμοιαζε με Γόρδιο Δεσμό. Η συμφωνία με τους δανειστές, τα προαπαιτούμενα, τα αιτούμενα και τα μελλούμενα έκαναν μαλλιά - κουβάρια τη Βουλή, το πολιτικό σκηνικό και το μεγαλύτερο κόμμα -τον ΣΥΡΙΖΑ. Από 'δώ ψήφιζαν Όχι, από 'κεί ψήφιζαν Ναι. Από δω ψήφιζαν Παρών - Απών θα έπρεπε να δηλώνουν- από 'κεί δήλωναν παρόντες. Από 'κεί ψήφιζαν καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, από 'δώ ψήφιζαν καταγγέλλοντας τον εαυτό τους.

Η Θεσσαλονίκη ως ανθεκτικός προορισμός

του Σπύρου Πέγκα
Όπως όλοι πια γνωρίζουμε, η Θεσσαλονίκη έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μια συστηματική προσπάθεια να τοποθετηθεί ως τουριστικός προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη. Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και η ελληνική οικονομία καταγράφει σημαντικά ποσοστά ύφεσης.

«Πολύ κάτω του μετρίου» το έργο Μπακογλίδη στην Καλαμαριά

«Το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής στην Καλαμαριά, είναι πολύ κάτω του μετρίου», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καρφίτσα» ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς», Μανόλης Λαμτζίδης, και χαρακτηρίζει  ως «δήμαρχο “περιορισμένης ευθύνης” και με “μειωμένα αντανακλαστικά» τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Θ.Μπακογλίδη.

Ρεκόρ στις διανυκτερεύσεις Σύριων στη Θεσσαλονίκη

Σε αριθμό-ρεκόρ εκτοξεύτηκαν οι διανυκτερεύσεις των Σύριων προσφύγων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιανουάριο-Ιούνιο του 2015 η αύξηση άγγιξε το 1359,32%.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι αγώνες της "Συμπολιτείας" για το κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Με ανακοίνωσή της η Συμπολιτεία Θερμαϊκού υπενθυμίζει τους αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησε για να μην οικοπεδοποιηθεί ο χώρος του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, θεωρεί θετική εξέλιξη την αποτροπή των σχεδίων τσιμεντοποίησης και αναφέρει τις ενέργειες της παράταξης προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το κάμπινγκ σε συνδυασμό με τη δημιουργία χώρων αθλητισμού και πολιτισμού.

«Λαϊκή Ενότητα», το όνομα του νέου κόμματος Λαφαζάνη

Ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», συγκρότησαν 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα. 

Θρίλερ με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Θρίλερ με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών μετά την κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται», ήταν η τελευταία φράση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες.

Συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς, με τα ακόλουθα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

H συγκλονιστική φωτογραφία με τον κλαμένο Σύριο πατέρα

Η “σκληρή” φωτογραφία του Daniel Etter από την Κω, κάνει τον γύρο του κόσμου: Ένας Σύριος πατέρας έχει μόλις φτάσει σε παραλία της Κω και αγκαλιάζει τα παιδιά του κλαίγοντας από ανακούφιση που δεν πνίγηκε η οικογένειά του.

Ναρκωτικά και αρχαία αντικείμενα σε σπίτι στη Μηχανιώνα

Την πληροφορία ότι 51χρονος Έλληνας, που διαμένει σε οικισμό κοντά στους Νέους Επιβάτες, καλλιεργούσε χασίς, είχε η αστυνομία. Μόνον που, μετά από έφοδο που έκαναν στο σπίτι του, διαπίστωσαν ότι κατείχε και αρχαία αντικείμενα!

Γιορτή γευσιγνωσίας στη Θέρμη

Γιορτή γευσιγνωσίας με τίτλο «Θέρμης Γεύσεις», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Θέρμης Δρώμενα 2015», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015  και ώρα 19:30  στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης.

Γιατί δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη το πλοίο με τους πρόσφυγες

Αιφνιδιασμένες πλήρως οι τοπικές Αρχές για τη συζητούμενη έλευση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους 1.700 πρόσφυγες, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου επρόκειτο να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη FYROM, πληροφορήθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μάλλον με ανακούφιση τη ματαίωση του κατάπλου του…

Εκδήλωση για την επέτειο της μάχης των Γρεβενών

Εκδήλωση για την επέτειο της μάχης των Γρεβενών, στις 25-7-1947, που ήταν μία από τις πιο σκληρές του Εμφυλίου Πολέμου, διοργανώνει η «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974» (ΕΔΙΑ) αυτό το Σάββατο 22 Αυγούστου, ώρα 19:00, στην κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών. 

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Τροχαίο ατύχημα με 3 τραυματίες στη Μηχανιώνα

Τροχαίο ατύχημα έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο ύψος της Νέας Κερασιάς και συγκεκριμένα κοντά στο κατάστημα Lidl, στο δρόμο Μηχανιώνα- Περαία - Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άνθρωποι.

O γρίφος των εκλογών και οι πιέσεις σε Τσίπρα

Η διαρροή το απόγευμα της Τρίτης από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος έξω από το Μαξίμου ότι οι όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα καταδεικνύουν τον προβληματισμό που υπάρχει στο επιτελείο του πρωθυπουργού. Άλλωστε, όπως σημείωνε η κυβερνητική πηγή οι «κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές χωρίς ρίσκο, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό».

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το πλοίο με τους 1.700 Σύριους πρόσφυγες

Από την επιβίβαση των Σύριων προσφύγων στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Μετά τις 9 το βράδυ, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία, που, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναχώρησε στις 7:50 το πρωί από το λιμάνι της Κω με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Τραγικός θάνατος 52χρονου στο Αγγελοχώρι

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 52χρονος, την ώρα που χθες το απόγευμα, κινούνταν πεζός στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.

Τριήμερη γιορτή σταφυλιού-κρασιού στο Κάτω Σχολάρι

Τριήμερη γιορτή σταφυλιού και κρασιού, συνδιοργανώνουν στις 21 , 22 και 23 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και η τοπική κοινότητα. Και στη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ροζακί, βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό τσίπουρο και κρασί από τα σταφύλια της περιοχής.