Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Ενημερωτική συγκέντρωση για την αποχέτευση ζητάει η Κ.Π.Επανομής

Να υπάρξει όσο το δυνατόν συντομότερα από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού μια ενημερωτική συγκέντρωση για τους κατοίκους της Επανομής, προκειμένου να λυθούν απορίες σχετικά με το θέμα των συνδέσεων στον αποχετευτικό αγωγό, ζητάει με επιστολή της προς τη ΔΕΥΑΘ, με κοινοποίηση προς το δήμαρχο Θερμαϊκού, η Κίνηση Πολιτών Επανομής.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 20 Μαίου το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 34 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη 20 Μαίου, ώρα 16:00 μμ, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.  Ανάμεσα στα σημαντικότερα από τα θέματα είναι η ανάπλαση της παραλίας της Επανομής, η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια, η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής κ.α.

Νέα προσφυγή της «Συμπολιτείας» στην Αποκεντρωμένη για την εκχώρηση των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού στην ΤΕΘ Α.Ε.

Νέα προσφυγή, κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με τη σύμπραξη Μαυρομάτη-Τσαμασλή, για την εκχώρηση των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού στην ανώνυμη εταιρία ΤΕΘ. Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά προκαλεί η άρνηση της δημοτικής αρχής, να προχωρήσει στη δημοπράτηση των αναψυκτηρίων στον Ποταμό, με κίνδυνο να παραμείνουν αυτά κλειστά και το φετινό καλοκαίρι και ο Δήμος να απολέσει έσοδα της τάξεως των 80-100.000 ευρώ.

Πόσο θα κοστίζει το «ψιλό» και πόσο το «χοντρό»;

Δεν αντέχουμε στον πειρασμό να μην σχολιάσουμε μία απόφαση που πρόκειται να λάβει τις επόμενες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την παραχώρηση σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση των …δημοτικών αποχωρητηρίων. Όπερ σημαίνει ότι εφεξής, όποιος θέλει να πάει στις μέχρι σήμερα δημοτικές τουαλέτες για την ανάγκη του, θα πρέπει να πληρώνει σε ευρώ. Πόσο θα αποτιμηθεί το «ψιλό» και πόσο το «χοντρό»; Αυτό, ο ιδιώτης θα το καθορίσει.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Να δήμαρχος, να ... "μάλαμα" !

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα
Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε την Παρασκευή το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου του Ολοκαυτώματος στην πόλη. Η ενέργεια της δημάρχου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων των Καβαλιωτών.

A.Τσίπρας: Πορευόμαστε σε ναρκοθετημένο έδαφος

Το μνημόνιο δεν ήταν απλώς ένα κακό πρόγραμμα αλλά η συνειδητή επιλογή να φορτωθούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, της αυτοαπασχολούμενης μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χορωδιακό Φεστιβάλ Θερμαϊκού το Σαββατοκύριακο

Το χορωδιακό φεστιβάλ Θερμαϊκού, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαίου, τις ώρες 11:30 π.μ. και 7:00 μ.μ. στο θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 της Περαίας με ελεύθερη είσοδο. Σύμφωνα με την αφίσα που κυκλοφόρησε από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, στο φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος «22 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό», όμως δεν μπήκε κανείς στον κόπο να μας πληροφορήσει ποιές είναι αυτές οι χορωδίες. 

Υπεξαίρεση δήμου Θερμαϊκού: Παραπομπή του υπαλλήλου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου

Με απόφαση του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη που ανέβηκε στη Διαύγεια,  παραπέμπεται  ο υπάλληλος του Δήμου Νίκος Κωνσταντινίδης στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού επιβολή από το ταμείο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, κατά την χρονική περίοδο 2011 - 2015.

Άρχισε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, μέσω της οποίας περισσότεροι από έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις δηλώσεις στην εφορία. Πρακτικά, και μέχρι να ληφθεί απόφαση για παράταση, οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να στείλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Δικαιώθηκε και πάλι ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για την κεραία

Νέα δικαίωση για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το σταθμό κεραίας, όπου είχαν εγκατασταθεί κεραίες δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην οδό Λέλας Καραγιάννη στο Πανόραμα.

Διπλή εκδήλωση για τα 92 χρόνια ίδρυσης της Νέας Μηχανιώνας

Διπλή εκδήλωση, με κατάθεση στεφάνων το πρωί και πολιτιστική εκδήλωση το απόγευμα, για να τιμηθούν τα 92 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων Μηχανιωτών στη νέα τους πατρίδα, πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 17 Μαίου στη Νέα Μηχανιώνα από τον δήμο Θερμαϊκού.

Τελικά η Αριστερά ενδιαφέρεται για την πραγματική οικονομία;

του Σωκράτη Φάμελλου *
Διαχρονικά, αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσεται μια συζήτηση για τον προσανατολισμό των αριστερών και των συντηρητικών κομμάτων σε σχέση με την ψευδή αντίθεση «δημόσιος τομέας ή ιδιωτική οικονομία».

Δημοπρατήθηκαν 435 ξαπλώστρες από τη ΔΗΚΕΘ

Επιτυχής, ήταν η πλειοδοτική δημοπρασία που έγινε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), προκειμένου να εκποιηθούν 435 ξαπλώστρες θαλάσσης, που βρίσκονταν στις αποθήκες του δήμου Θερμαϊκού μετά από κατασχέσεις από παραθαλάσσια μπιτς-μπαρ της περιοχής.

Ποιές παραλίες βραβεύθηκαν με "Γαλάζια Σημαία"

Στην τρίτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες κατατάχθηκε η Ελλάδα, καθώς 359 ακτές και 9 μαρίνες κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Μεταξύ αυτών και τέσσερις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού.

Παραδοχή Σταϊκούρα: Πήγαν σε εκλογές πριν σκάσει "κανόνι"!

Τη χαριστική βολή στη στρατηγική Σαμαρά, η οποία ναι μεν ηττήθηκε στις εκλογές, αλλά η ομάδα του προέδρου της Ν.Δ. προσπαθούσε να τη συντηρήσει και μετεκλογικά με την ελπίδα να δικαιωθεί από κάποιο "ατύχημα" της νέας κυβέρνησης, έδωσε χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Ερώτηση της «Συμπολιτείας» για την πρόσβαση ΑΜεΑ στο ΚΕΠ Νέων Επιβατών και τα γραφεία της ΔΕΥΑΘ

Με ερώτηση που υπέβαλε στο δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», επισημαίνει την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν από το ΚΕΠ των Νέων Επιβατών και τα γραφεία της ΔΕΥΑΘ, που συστεγάζονται στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου Ν.Επιβατών.

Δήμος Θερμαϊκού: Ξεπουλάνε τις ηλεκτρολογικές εργασίες σε ιδιώτη, ενώ οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου υποχρεούνται να... κλαδεύουν!

Βαδίζοντας στον ολισθηρό δρόμο ιδιωτικοποίησης των πάντων και το ξεπούλημα των υπηρεσιών και της περιουσίας του Δήμου στους εργολάβους, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού προχώρησε σε μία ακόμη αυθαιρεσία: Στην απευθείας ανάθεση των ηλεκτρολογικών εργασιών σε ιδιώτη, την ίδια στιγμή που στους τρεις πεπειραμένους ηλεκτρολόγους δημοτικούς υπαλλήλους, ανατίθενται εργασίες ξένες προς την ειδικότητά τους, όπως το να … κλαδεύουν δέντρα !!

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Σοβαρές ευθύνες για τη φωτιά στο αμαξοστάσιο δήμου Θερμαϊκού

Σοβαρές ευθύνες προκύπτουν, όπως φαίνεται, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο χώρο του αμαξοστασίου του δήμου Θερμαϊκού στην Περαία, καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα υδροφόρο δημοτικό όχημα, προκαλώντας ζημιές σε άλλα δύο και δημιουργώντας φόβο στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Μέρκελ: «Λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί και οι Γερμανοί τσιγκούνηδες»

Μήνυμα κατά λανθασμένων στερεοτύπων που έχουν επικρατήσει ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης έδωσε η Α.Μέρκελ, δίνοντας μάθημα για την Ευρώπη στους μαθητές επαγγελματικού Λυκείου στο Βερολίνο.

Η Περαία στον τουριστικό ορίζοντα των Θεσσαλονικέων

του Γιώργου Μητράκη
Η οικονομική κρίση φαίνεται να δίνει μία ακόμη ευκαιρία στην ανατολική παράλια ζώνη της Θεσσαλονίκης. Τα μεγάλα εμπόδια και η μεγάλη πρόκληση για την τοπική κοινωνία.

Έκθεση φωτογραφίας μαθητών 40 σχολείων Ανατ. Θεσσαλονίκης

Τo Γραφείo Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με 40 σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ είχαν μία αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Ποιές είναι οι "παγίδες" των φορολογικών δηλώσεων 2015

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο TAXISnet για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Τι πρέπει να προσέξουμε και ποιές "παγίδες" να αποφύγουμε.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Συλλογή υπογραφών στη Γερμανία υπέρ αποζημίωσης στην Ελλάδα

Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την εξόφληση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσω της οργάνωσης «change.org», έχει αναλάβει η Κοινωνία για το Πολιτικό Τόλμημα «Peira» του Βερολίνου και ο Πρόεδρός της, οικονομολόγος Ράινερ Τιμ, ο οποίος, με ανοιχτή επιστολή του προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τονίζει ότι το θέμα των επανορθώσεων δεν έχει κλείσει.

«Άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία η Αμφίπολη», καταγγέλει ακαδημαϊκός:

Σοβαρές καταγγελίες, για τον τρόπο που έγινε η ανασκαφή στην Αμφίπολη και θεωρήθηκε ως το «μέγα γεγονός του 2014», διατυπώθηκαν κατά την παρουσίαση του ετήσιου έργου της Αρχαιολογικής Εταιρείας, με τον γενικό γραμματέα της, ακαδημαϊκό, Βασίλειο Πετράτο να κάνει λόγο για μια «άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία με σκοπό να αποσπαστεί η προσοχή των Ελλήνων από αυθαίρετα οικονομικά μέτρα».

ΟΙ βετεράνοι του Αχιλλέα Περαίας στο 22ο Πρωτάθλημα

Η ομάδα βετεράνων μπάσκετ του Αχιλλέα Περαίας, λαμβάνει μέρος στο 22ο πρωτάθλημα του συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί τους μήνες ΜάΪο και Ιούνιο. Το φετινό πρωτάθλημα, διεξάγεται σε δύο κατηγορίες ηλικιών: 37+ όπου συμμετέχουν 15 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους και 47+ όπου συμμετέχουν 8 ομάδες σε 2 ομίλους.

Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Καθεστώς ασφυξίας από τους δανειστές, λέει το 71% των πολιτών

Με 18 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία RASS, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν». Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 38,3% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,4%, Το Ποτάμι με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1%, ΑΝΕΛ με 4,5%, Χρυσή Αυγή με 4,4% και ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

Δ.Μπίρμπας: «Απόλυτο πραξικόπημα το ψήφισμα της ΚΕΔΕ»

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της ΚΕΔΕ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», χαρακτηρίζοντας την διαδικασία ψηφοφορίας στη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως «απόλυτο πραξικόπημα».

Χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νέας Μηχανιώνας

Σε ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου αλλά και με την τοποθέτηση χλοοτάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ποσειδώνα Μηχανιώνας προχωράει ο δήμος Θερμαϊκού. Ήδη οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους αθλητές τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Π.Λαφαζάνης: "Η Αριστερά δεν θα διαπράξει ατιμία σε βάρος του τόπου και του λαού"

«Αν ήμασταν έτοιμοι να προσυπογράψουμε μια συμφωνία υποταγής, τότε η συμφωνία θα είχε τελειώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση» δηλώνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και υπογραμμίζει ότι η συμφωνία με τους εταίρους, ή θα έχει συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ή δεν θα υπάρξει.

Το χτύπημα της ΕΣΑ στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα

42 χρόνια συμπληρώθηκαν από το χτύπημα της ΕΣΑ στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και στις παράνομες πολιτικές οργανώσεις. Ήταν ξημερώματα, 8 Μαΐου 1973, η περιβόητη «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», όταν ένοπλοι ΕΣΑτζήδες συνέλαβαν περίπου 41 φοιτητές-στελέχη του κινήματος, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ανάκριση με βασανιστήρια για περισσότερους από τρεις μήνες μέχρι την αμνηστία του Αυγούστου.

Τίποτα δεν κάνουν ...

του Γιώργου Δελαστίκ*
Καμία σχεδόν από τις φιλολαϊκές υποσχέσεις που συμπεριέλαβε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να υλοποιήσει φέτος η κυβέρνησή του! Το ολέθριο μείγμα αυταπατών για το ρόλο της ΕΕ, έλλειψης προετοιμασίας και προσωπικής ανεπάρκειας των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την υλοποίηση ακόμη και των προθέσεων που ειλικρινά ενστερνίζονταν ο Τσίπρας και οι συν αυτώ.

Ο μεγάλος ασθενής...

Την εποχή που τα δύο συνεταιράκια συγκυβερνούσαν
 του Θανάση Καρτερού
Πολύ αδύναμος ο σφυγμός της Ν.Δ. αν πιστέψουμε την τελευταία δημοσκόπηση της Palmos. Είκοσι μονάδες διαφορά από τον μισητό αντίπαλο, όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας και τα μεγάλα ΜΜΕ σε κατάσταση υστερίας, αποτελούν ισχυρή ένδειξη ότι ο μεγάλος ασθενής του πολιτικού συστήματος, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, έχει μπει στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας.