Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Α.Τσίπρας: Προσκλητήριο στήριξης των "κόκκινων γραμμών"

Προσκλητήριο στήριξης των "κόκκινων γραμμών" για ασφαλιστικό, εργασιακά και υφεσιακά μέτρα απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι οι "κόκκινες γραμμές" της λαϊκής εντολής, αλλά και η προϋπόθεση για να αλλάξει σελίδα η χώρα.

Αποχώρησε από το συνέδριο της ΚΕΔΕ η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία

Αποχώρησαν από το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη Χαλκιδική ο επικεφαλής και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ), καταγγέλλοντας ότι έγινε «πραξικοπηματική ψηφοφορία» για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων «χωρίς την έγκαιρη ενημέρωση των παρατάξεων της μειοψηφίας».

To Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα αποφασίσει για τα διαθέσιμα των Δήμων

Γ.Πατούλης: Δίνουμε και τους μισθούς μας για τη ρευστότητα της χώρας
Να εμμείνουν, προς το παρόν, στην απόφαση τους για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισαν με ψήφους 185 υπέρ, 57 κατά, 10 παρών και 1 λευκό, οι δήμαρχοι, λίγο πριν τη λήξη του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη. 

Τιμήθηκε η μνήμη των ηρωϊκών νεκρών της 9ης Μάη 1936

Με δύο εκδηλώσεις, τιμήθηκε η μνήμη των ηρωϊκών νεκρών στα γεγονότα της 9ης του Μάη 1936, όταν οι δυνάμεις της χωροφυλακής έπνιξαν στο αίμα, μετά από εντολή του τότε πρωθυπουργού και μετά από μερικούς μήνες δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, τον απεργιακό αγώνα των εργατών της Θεσσαλονίκης που διεκδικούσαν καλύτερα μεροκάματα και πιο ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις των φετινών 28ων Αργύριων

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία σήμερα Σαββατο και λήγουν αύριο οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις "28α Αργύρια", που οργανώνονται στην Επανομή. Σημαντικότερα γεγονότα, το σημερινό Επανομίτικο αντάμωμα με τη συμμετοχή είκοσι περίπου χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Κυριακή με τη λιτάνευση της Iεράς εικόνας του Αγίου Αργυρίου αλλά και μεγάλη  λαϊκή συναυλία με το δημοφιλή τραγουδιστή Μανόλη Μητσιά.

Γόνιμος προβληματισμός στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Γόνιμος προβληματισμός, αναπτύσσεται από τους περισσότερους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, που λαμβάνουν το λόγο  στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, παρά τις προσπάθειες κάποιων λιγοστών  «γαλαζοπράσινων» δημάρχων να το κομματικοποιήσουν, εξαπολύοντας αντικυβερνητικούς μύδρους κατά της κυβέρνησης και «λησμονώντας» τους υπαίτιους που οι ΟΤΑ έφτασαν στο σημερινό κατάντημα.

Π.Κουρουμπλής: "Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη"

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, δήλωσε πως εξετάζεται το αίτημα κατασκευής Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Ενώ εκπρόσωποι από τις Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της χώρας επισήμαναν την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την οριακή κάλυψη των εφημεριών, αλλά και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του προσωπικού.

Σκηνές απείρου κάλλους πριν το συνέδριο των δημάρχων

«Ξεκούμπωτες ρόμπες», «καταγκιόζηδες» και «χειροκροτητές»
Σκηνές απείρου κάλλους, διαδραματίστηκαν λίγες ώρες πριν ξεκινήσει και επίσημα το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που διεξάγεται στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής και λήγει σήμερα, καθώς λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια οι δήμαρχοι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση: Πάνω από 20 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ.

Στις 20,2 μονάδες ανεβάζει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού οικονομικής ενημέρωσης SBC. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι περιμένουν συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Βούτσης: Από το 2016 η μεγάλη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κηρύσσοντας την έναρξη εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, προσδιόρισε για το 2016 τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκησης, η συζήτηση για την οποία «ξεκίνησε χθες στη Βουλή με την λειτουργία της υποεπιτροπής Δημόσιας Διοίκησης».

Άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή περίπου 200 εκδοτών και συνολικά 400 εκθετών, με περισσότερους από 200 Έλληνες και ξένους συγγραφείς από 19 χώρες, η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες της στους χώρους της HELEXPO.

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Κλίμα αισιοδοξίας για συμφωνία με τους δανειστές

Αισιοδοξία για συμφωνία και αλλαγή του κλίματος στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους, καταδεικνύουν οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς ο πρωθυπουργός είχε χτες μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, προχωρώντας σε συνεννοήσεις που ανοίγουν «παράθυρο» για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας.

Παροχή διευκολύνσεων από ΔΕΥΑΘ στους ανήμπορους πολίτες

Δεν θα γίνει καμία διακοπή υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΘ σε άπορη ή άνεργη οικογένεια, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την παρατήρηση όμως ότι η φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να είναι μηδενική. Καλώντας όλους τους υπόλοιπους να προσέλθουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων.

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Δημόσια συγνώμη αλλά και υπεκφυγές για την υβριστική επίθεση

Δημόσια συγνώμη, ζήτησε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, Ιωσήφ Μισαλέμης, με επιστολή του που διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, για το απίστευτο υβρεολόγιο, με γλώσσα πεζοδρομίου, που είχε εκτοξεύσει κατά του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρου Κουζινόπουλου στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κατολισθήσεων, ζήτησε ο δήμος Θέρμης να κηρυχτεί το Σχολάρι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ζητήσει ο Δήμος Θέρμης να κηρυχτεί η περιοχή του Σχολαρίου, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα προκάλεσαν εκτεταμένες κατολισθήσεις στον οικισμό.

Το μαλλί της γριάς, τα ποπ-κορν και η Επιτροπή Διαβούλευσης

Από την πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Θερμαϊκού
Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Θερμαϊκού. Χαιρετίζουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να συγκαλεί την Επιτροπή κάθε μήνα και όχι κάθε τρίμηνο, όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, με τον οποίο θεσπίστηκε η συγκρότηση και λειτουργία των Δημοτικών Επιτροπών Διαβούλευσης (ΔΕΔ) σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από 10.000 κατοίκους. Είμαστε όμως ριζικά αντίθετοι με τα θέματα που τίθενται για συζήτηση ενώπιόν της.

Ειδικό τέλος για τις 500 πλουσιότερες ελληνικές οικογένειες

Την επιβολή ενός ειδικού τέλους στις 500 πλουσιότερες οικογένειες της χώρας,  προτείνει η ελληνική κυβερνηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση των χρημάτων, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Αθήνα στο Eurogroup.

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Σύλληψη του εκδότη του "Αγγελιοφόρου" για χρέη στους εργαζόμενους

Για δεύτερη φορά συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», Βασίλειος Μπακατσέλος, ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ είχε προηγηθεί μήνυση εργαζομένων της εφημερίδας.

Αρχίζει σήμερα η δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού της Επανομής

Αρχίζει σήμερα από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ) η δοκιμαστική λειτουργία του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της Επανομής. Οι δοκιμές θα διαρκέσουν όλο το Μάϊο, προκειμένου  από 1ης Ιουνίου το έργο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Γιούνκερ: "Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στους Έλληνες"

Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, στο Βέλγιο, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για την Ευρώπη.

Καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού

Την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στο Σύστημα Υγείας ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής και 4 αναπληρωτές υπουργοί: Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Οι 14 ενορίες της Μητρόπολης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς

Πέντε στο δήμο Θερμαϊκού, αρχαιότερη αυτή του Αγ.Γεωργίου Επανομής
Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αριθ.757/29-4-2015), αναγνωρίστηκαν δέκα τέσσερις ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, σε εφαρμογή του άρθρου 25 του νόμου 4301/2014 για τη σύσταση ενοριών.

Εφιάλτης τα κουνούπια στις ακτές του Θερμαϊκού

Όταν κάνει ψεκασμούς η Περιφέρεια, τότε θα έχουν γίνει... ελέφαντες 
Όταν θα κάνει ψεκασμούς η Περιφέρεια τον Ιούνιο, τότε θα είναι αργά
Εφιάλτης, κατάντησαν τα κουνούπια στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην καταπολέμησή τους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα, αντιμετωπίζει ο παραθαλάσσιος δήμος Θερμαϊκού, όπου εκτός των άλλων υπάρχουν και οι υδροβιότοποι Αγγελοχωρίου και Επανομής. «Είναι τεράστιο το πρόβλημα, δεν μπορεί κανείς να καθίσει έξω», κατάγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού η δημοτική σύμβουλος κ. Έφη Ζαριφέ.

Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Ένα συγκλονιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" πριν επτά δεκαετίες για τους αλιεργάτες του Θερμαϊκού

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Τα προβλήματα που απασχολούσαν τους αλιεργάτες του Θερμαϊκού, εκ των οποίων πολλά εξακολουθούν να υφίστανται και στις μέρες μας, παρουσιάζονταν σε ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει  πριν σχεδόν επτά δεκαετίες, στις 10 Ιουνίου 1946, η ημερήσια εφημερίδα Ελευθερία, που εκδίδονταν στη Θεσσαλονίκη και ήταν, όπως έγραφε στην προμετωπίδα της, δημοσιογραφικό όργανο του ΕΑΜ Μακεδονίας-Θράκης.

Αποκλείει ο Γιούνκερ χρεοκοπία της Ελλάδος

Αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας αυτή τη χρονική στιγμή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, υπογράμμισε όμως ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της.

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα

Αισθητή άνοδο, θα παρουσιάσει σταδιακά από σήμερα Κυριακή και τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τον πρώτο μίνι-καύσωνα από την ερχόμενη εβδομάδα.