Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Θερμές κι εγκάρδιες ευχές για Καλό Πάσχα

Θερμές κι εγκάρδιες ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Για ένα Πάσχα της ανάστασης των ελπίδων και των πόθων μας, ώστε να δούμε επιτέλους ένα καλύτερο και χωρίς μνημόνια αύριο. Για ένα πιο φωτεινό μέλλον του έθνους των Ελλήνων και όλης της ανθρωπότητας. «Σήμερα Πάσχα και Λαμπρή, σήμερα αλλάζει ο κόσμος», σύμφωνα με τη δημοτική μας παράδοση.

Το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης τις μέρες του Πάσχα

Οι περισσότεροι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, με την εκδήλωση  συμπαράστασης στους αδύναμους συμπολίτες τους, με διανομή πακέτων τροφίμων ή την οργάνωση γευμάτων αγάπης.

Πασχαλινό γεύμα από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε αδύναμους

Πασχαλινό γεύμα, θα παραθέσει αύριο, ανήμερα Κυριακής του Πάσχα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας, σε 500 οικονομικά αδύναμους πολίτες. Το τραπέζι θα στρωθεί στις 12 το μεσημέρι.

Στις 10,00 το βράδυ το τελευταίο δρομολόγιο λεωφορείων ΟΑΣΘ

Το τελευταίο δρομολόγιο (αναχώρηση) από αφετηρία και τέρμα κάθε γραμμής των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, θα πραγματοποιηθεί στις 22:00, απόψε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, 11 Απριλίου, καθώς το προσωπικό κινήσεως του ΟΑΣΘ θα σταματήσει να εργάζεται στις 23:20. 

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Εκδήλωση για τις αποζημιώσεις στο Γερμανικό προξενείο

Εκδήλωση για τη διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών, πραγματοποιήθηκε έξω από το γερμανικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη το πρωί της Μ. Παρασκευής 10 Απριλίου, με αφορμή την μαύρη επέτειο της κατάληψης από τους Ναζί της Θεσσαλονίκης, στις 9 Απριλίου του 1941.

Δικαιούχοι για δωρεάν ρεύμα, επιδότηση ενοικίου, κουπόνια σίτισης

Ποιοι δικαιούνται να διεκδικήσουν επιδόματα στέγασης και σίτισης, αλλά και να έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα; Ποιο είναι το όριο του ετήσιου εισοδήματος που πρέπει να έχουν; Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να έχει κάποιο άτομο ή οικογένεια προκειμένου να ενταχθεί στα ευεργετήματα αυτά; Απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, δίνει το ενδιαφέρον ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Αντίθεση «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην εκχώρηση της καθαριότητας

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του δήμου Θερμαϊκού, να προχωρήσει σε αγαστή συνεργασία με την μείζονα αντιπολίτευση στην εκχώρηση της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτη για τα επόμενα δύο χρόνια, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Σταθερό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Σταθερό προβάδισμα άνω των 24 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου.

«Συμπολιτεία» προς Δήμο: Βοηθήστε τους ανήμπορους

Με επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, ρωτάει εάν οι  υπηρεσίες του Δήμου έχουν προνοήσει για την προσφορά βοήθειας στους ανήμπορους συνδημότες μας τις μέρες του Πάσχα.

Δενδροφύτευση από ΟΦΚΑΘ στο 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν τα μέλη του ΟΦΚΑΘ, να δεντροφυτέψουν το προαύλιο του 1ου ΓΕ.Λ Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στην περίφραξη που ενώνει το σχολείο με τον κεντρικό δρόμο. Προκειμένου να υπάρξει ένας φυσικός φράχτης για την ηχορύπανση που δημιουργούν τα αυτοκίνητα αλλά και για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Αρνιά και κατσίκια μοίρασε το ΕΚΘ στους απεργούς COCA COLA

Στο πλευρό των απεργών της Coca Cola που για 18 μήνες αγωνίζονται να επιστρέψουν στις εργασίες τους βρέθηκε για ακόμα μια φορά η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα!


Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα. Πάσχα της αγάπης, της συναδέλφωσης, της χαράς και της προσμονής. Πάσχα του οικουμενικού ελληνισμού. Πάσχα της ανάστασης των ελπίδων για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς λιτότητα, ανεργία και κρίση, για ένα πιο φωτεινό μέλλον του έθνους των Ελλήνων, όπου κι αν αυτό βρίσκεται. Μέσα στα γεωγραφικά όρια της χώρας ή στη διασπορά, όπου ζει και μεγαλουργεί η άλλη Ελλάδα της ομογένειας.

Πότε λήγουν οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι την 30/06/2015 θα πρέπει να υποβληθούν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις με την πρώτη δόση εξόφλησης του φόρου να καταβάλλεται ως τις 31/07/2015, τη δεύτερη ως τις 30/09/2015 και την τρίτη δόση έως τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης. Αυτό υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Οι επισκέψεις επτά Ελλήνων πρωθυπουργών στη Μόσχα

Από την Σοφία Κατσαρέλη
Από την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση μέχρι την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, το NEWS 247 σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμά του ρίχνει "φως" στις επισκέψεις των Ελλήνων πρωθυπουργών, που πήγαν στη Ρωσία από το 1979 έως σήμερα.

Πιο ακριβό φέτος το Πασχαλινό τραπέζι

Πιο ακριβό κατά 5,23%, κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής των αμνοεριφίων, των λαχανικών και των φρούτων, αναμένεται να είναι εφέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Ενημέρωση δήμου Θερμαϊκού για προσλήψεις ανέργων από ΟΑΕΔ

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Θερμαϊκού ενημερώνει για την πρόσκληση του Ο.Α.Ε.Δ. προς τους εγγεγραµμένους ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, που ε̟πιθυµούν να συµµετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων  προσω̟πικού για την ̟προώθηση της α̟πασχόλησης µέσω προγραµµάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους δηµόσιους φορείς.

Δημοσκόπηση: Ευρεία στήριξη στην κυβέρνηση δίνουν οι πολίτες

Ευρεία στήριξη στους χειρισμούς του πρωθυπουργού και στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης καταγράφει η έρευνα της ProRata για λογαριασμό του 105.5 στο Κόκκινο, που διενεργήθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Απριλίου στην επικράτεια.

Πάνω από 100 εκατ. πληρώσαμε στην Αυστρία για τόκους

Σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κέρδος που αποκόμισε μέχρι το τέλος του 2014 η Αυστρία, εισπράττοντας το ποσό αυτό ως τόκους από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της Βιέννης, με διμερές δάνειο, στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Δ.Μάρδας: "Η Γερμανία μας χρωστάει 287,7 δις ευρώ"

Στα 287,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής.

Μεσίστιες οι σημαίες στο δήμο Θερμαϊκού για τον Προκόπιο

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, ως ένδειξη βαθύτατου πένθους για το θάνατο του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, μακαριστού Προκόπιου, ενός «στυλοβάτη, ρυθμιστή και αθόρυβο αρχιτέκτονα του “καλού”», όπως τον χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Επανέρχονται στα ΕΠΑΛ ειδικότητες που είχαν καταργηθεί

Επανέρχονται στην επαγγελματική εκπαίδευση ειδικότητες που είχαν καταργηθεί με προηγούμενη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας το 2013 και είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση 2.472 οργανικών θέσεων και την υπαγωγή ισάριθμων καθηγητών τεχνολογικών ειδικοτήτων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια Μαρία Λουλέ

Τη θλίψη της για το θάνατο της αγωνίστριας του αριστερού κινήματος Μαρίας Λουλέ, η οποία πέθανε στα 96 της, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Μαρίας Λουλέ, στην κόρη της, στα εγγόνια της και στα δισέγγονά της.

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Προκόπιος: Ένας ιδιαίτερα αγαπητός και με έργο Ιεράρχης

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκόπιος, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους μητροπολίτες των Νέων Χωρών, ιδιαίτερα αγαπητός στη βόρειο Ελλάδα. Βρέθηκε μάλιστα να προεδρεύει της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) το 2007, μετά την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και για το λόγο αυτό, είχε ορκίσει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το Σεπτέμβριο του έτους εκείνου.

"Κολημμένοι" με το Ίντερνετ οι έφηβοι

Περισσότεροι από τους μισούς εφήβους ηλικίας 11 έως 15 ετών βρίσκονται μπροστά σε κάποια οθόνη τουλάχιστον 5 ώρες την ημέρα εβδομαδιαίως, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο χρόνος αυτός αυξάνεται σε 8 ώρες την ημέρα.

Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς Προκόπιος

Κτήτορας του Ι.Ν. της Παναγίας Φανερωμένης Ν.Μηχανιώνας
Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο μακαριστός Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκόπιος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Δ.Μάρδας:«Δεν πτωχεύουμε ούτε Μ.Πέμπτη, ούτε Μ.Παρασκευή»

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει ούτε τη Μεγάλη Πέμπτη ούτε και τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς τα χρήματα για το ΔΝΤ έχουν ήδη δεσμευτεί», τονίζει μέσω Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και εκτιμά ότι «τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας».

Έως αύριο η προθεσμία για συμμετοχή στους λαχανόκηπους του ΑΠΘ

Έως και αύριο Μ. Τρίτη 7 Απριλίου 2015, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για να δημιουργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο στο Αγρόκτημα του ΑΠΘ, στην περιοχή «πράσινα φανάρια» της  Θέρμης, καθώς το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν την ευκαιρία σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος.

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Τουριστικός προορισμός τα οχυρά του Ρούπελ

Τουριστικός προορισμός και ιστορική μνήμη, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συγκεντρώνουν τα 21 περιώνυμα οχυρά της λεγόμενης γραμμής Μεταξά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από το Μπέλες των Σερρών ως τη Ροδόπη.

Η αποχέτευση, οι εκατό δόσεις και τα πρόωρα βεγγαλικά

Πασχαλιάτικες κροτίδες, εκτόξευσε πρόωρα ο δήμαρχος Θερμαϊκού, μιλώντας στην «απολογιστική συγκέντρωση» που οργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής στο δημοτικό θέατρο Επανομής και όπου, για το τέλος αποχέτευσης, υποσχέθηκε ένταξη στη ρύθμιση των εκατό δόσεων!!

Ρεκόρ συμμετοχών στο διεθνή μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας και φύλου, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι, από συνολικά 67 χώρες, μετέχουν στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξάγεται αυτή την ώρα υπό ψιλόβροχο, δημιουργώντας ρεκόρ συμμετοχών.