Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Έγγραφο ανατρέπει τους ισχυρισμούς για τα απορριμματοφόρα

Ένα έγγραφο του «Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων» του
δήμου Θερμαϊκού, ακυρώνει τους ισχυρισμούς της διοίκησης Μαυρομάτη, ότι
ο βασικός λόγος για το ξεπούλημα σε εργολαβικά συμφέροντα της δημοτικής
υπηρεσίας καθαριότητας, ήταν ο τάχα ... "πεπαλαιωμένος στόλος των
απορριμματοφόρων".

Σκληρή κριτική κατά ΟΑΣΘ στη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη

Σκληρή κριτική στον ΟΑΣΘ για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στην αστική συγκοινωνία, για τις τιμές των εισιτηρίων, για τη σύμβαση και για μια σειρά άλλα ζητήματα άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Γ.Καριώτης: "Να υπάρξει προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική"

Να δώσει προτεραιότητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, καλεί τη διοίκηση Μαυρομάτη ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού της πλειοψηφίας, Γιώργος Καριώτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην τοπική εφημερίδα «Δημότης». Εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το έργο της δημοτικής αρχής «στο μέτρο του εφικτού», όπως σημειώνει.

Θυμίζει «θαλάσσια συγκοινωνία»

του Στράτου Σιμιτζή
Τα πρώτα που είναι και ουσιαστικά στοιχεία που πρέπει να λάβει υπόψη του όποιος εισηγείται σημαντικές ρυθμίσεις και αλλαγές στο κυκλοφοριακό δίκτυο μιας πόλεως, ιδίως όταν πρόκειται για μεγαλούπολη με απίστευτα οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, είναι αν θα έχουν πρακτικό όφελος, αν θα αμβλύνουν αποτελεσματικά το πρόβλημα και αν θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Ιδιαίτερα αν η πρόταση – εισήγηση γίνεται από καθηγητή του ΑΠΘ συγκοινωνιολόγο, όπως ο Σπύρος Βούγιας.

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Συμβολική κατάληψη του δρόμου για το Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας

Συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη του δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, μπροστά στο δημαρχείο, έκαναν λίγο πριν το μεσημέρι δημότες του Θερμαϊκού, με πρόσκληση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, ζητώντας από την Πολιτεία τη λήψη μέτρων για να σταματήσει η  υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, ώστε αυτό να μπορεί να παρέχει ικανοποιητική πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Θερμαϊκός: Μήπως πάμε και για... τέλος διέλευσης πεζών;

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, σχολιάζει ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Δημότης», κ. Τατιανός Μάγγος το νέο χαράτσι που επέβαλε η δημοτική αρχή ως τέλος διέλευσης πεζοδρομίου και αναρωτιέται μήπως το επόμενο βήμα της διοίκησης Μαυρομάτη, με τη φόρα που πήρε, θα είναι να επιβάλει και… τέλος διέλευσης πεζών από τα πεζοδρόμια.

Γόνιμος προβληματισμός κατατέθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης

Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης (φωτο Τσουνάμι)
Σοβαρά προβλήματα που αφορούν το δήμο Θερμαϊκού, κατατέθηκαν στη γόνιμη και εποικοδομητική συνεδρίαση της 27μελούς Επιτροπής Διαβούλευσης η οποία συγκλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για πρώτη φορά, πέντε μήνες από τη δημιουργία της.

Να υπάρξει δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Εκατοντάδες προνήπια, μένουν εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων κάθε χρόνο, αφού η φοίτηση δεν είναι υποχρεωτική και οι τυχόν κενές θέσεις καλύπτονται με κλήρωση. Με συνέπεια, εάν δεν κληρωθεί το παιδί, τότε οι γονείς καταφεύγουν συνήθως σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ώστε όλα τα παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων ετών να εγγράφονται στα δημόσια νηπιαγωγεία, προβάλλουν εκπρόσωποι των δασκάλων.

Στις 11 το πρωί σήμερα η κινητοποίηση της "Πρωτοβουλίας" για το Κ.Υ.

Στις 11 σήμερα το πρωί Παρασκευή 3 Απριλίου, πραγματοποιείται η κινητοποίηση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, μπροστά στο δημαρχείο Θερμαϊκού, στην Περαία, με αίτημα να σταματήσει η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας και η ανοχή των υπευθύνων στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας στην περιοχή μας.

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Διαρκής κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων στην είσοδο της Περαίας

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα ΙΧ και μία μοτοσυκλέτα, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε και πάλι σήμερα στην είσοδο της Περαίας, σε ένα σημείο όπου παραμονεύει διαρκώς ο κίνδυνος με τα οχήματα υπαίθριων πωλητών που σταθμεύουν εκεί.

Αλαζονική στάση της διοίκησης Μαυρομάτη για τον αγωγό Επανομής

Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο της αλαζονικής της συμπεριφοράς απέναντι στην αντιπολίτευση, απέρριψε την πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τη μείωση στο μισό του τέλους αποχέτευσης, προκειμένου να συνδεθούν περισσότεροι δημότες της Επανομής στον αποχετευτικό αγωγό, δεδομένου ότι το έργο βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Δεσμεύθηκαν οι περιουσίες 21 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ

Ο κύβος ερρίφθη. Η είσπραξη φόρων και προστίμων από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και τις άλλες λίστες ξεκίνησε. Ήδη έχουν δεσμευτεί οι καταθετικοί λογαριασμοί 21 φορολογούμενων, καθώς και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τραπεζικές θυρίδες.

Δωρεάν έλεγχος για πνευμονοπάθειες στους Ν.Επιβάτες

Η Κοινωνική Επιτροπή Πρόληψης Ελέγχου Νοσημάτων και Φροντίδας Θερμαϊκού, πραγματοποιεί ιατρικό έλεγχο για χρόνιες πνευμονοπάθειες το Σάββατο 4 Απριλίου, στις 9 το πρωί, στο Περιφερειακό ιατρείο Νέων Επιβατών (πρώην κοινοτικό κατάστημα). Περιλαμβάνει κλινική εξέταση από ειδικό πνευμονολόγο και σπειρομέτρηση από ειδικό νοσηλευτή.

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Χέρι-χέρι Μαυρομάτης και Τσαμασλής παραδίνουν την καθαριότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα

Το ανοσιούργημα συντελέστηκε. Χέρι-χέρι Μαυρομάτης και Τσαμασλής, ψήφισαν από κοινού για το ξεπούλημα της καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού σε εργολάβους. Η πρόταση των εργαζομένων στο δήμο να αποσυρθεί το θέμα για να οργανωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων με ίδια μέσα, έπεσε σε «ώτα μη ακουόντων», καθώς όλα έδειξαν ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη εδώ και καιρό από τη δημοτική αρχή.

Απέτυχε εκ νέου η εκλογή "Συμπαραστάτη" στο δήμο Θερμαϊκού

Απέτυχε για Τρίτη συνεχόμενη φορά, να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Θερμαϊκού. Στην ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο, κανένας από τους πέντε υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων. Κατόπιν αυτού, το θέμα μπαίνει στο «ψυγείο».

Μηταφίδης: «Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριφέρονται ως σχιζοφρενείς»

«Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριφέρονται σαν… σχιζοφρενείς», δήλωσε στη Voria.gr ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κατηγορώντας τους ευθέως  για «ανταρτοπόλεμο και κλεφτοπόλεμο» και για «μιθριδατισμό». Ενώ ισχυρίστηκε  ότι η κυβέρνηση βήμα-βήμα απαλλάσσει τη χώρα από το «ζυγό των μνημονίων».

Αναζητείται λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» δήμων

Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» δήμων που ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης τους ανέβασε στους 30 επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να βρει το ΥΠΕΣΔΑ.

Καταστροφική για το Δήμο Θερμαϊκού θα αποβεί η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και το ξεπούλημά της σε ιδιωτικά συμφέροντα, με τον ισχυρισμό ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι «πεπαλαιωμένος» και το υφιστάμενο προσωπικό είναι «ελάχιστο» και δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Ι. Μαυρομάτης: "Προμελετημένο έγκλημα η παραχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες"

Μαυρομάτης ως αντιπολίτευση, απευθυνόμενος προς την προηγούμενη διοίκηση Αλεξανδρή: «Η υπηρεσία καθαριότητας όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του Δήμου, επιτελούν κοινωνικό έργο. Αν είστε ανίκανοι να τις λειτουργήσετε και θέλετε να τις ξεπουλήσετε, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και το καταψηφίζουμε». Αυτά έλεγε ο σημερινός δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τα ακριβώς αντίθετα υποστηρίζει σήμερα, κάνοντας στροφή 180ο .

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το Κ.Υ. Μηχανιώνας

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος και Λίτσα Αμμανατίδου, επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας, λόγω της υποστελέχωσής του και ζητούν άμεση κάλυψη των βασικών ιατρικών κενών.

ΚΕΔΕ: Ενεργοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Την άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ζητά η ΚΕΔΕ, καθώς έχει ήδη παρέλθει ένας μήνας από τη διαβεβαίωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, ότι στις αρχές Μαρτίου θα είχε δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την κάλυψη 32.000 θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Οι διάλογοι στη Βουλή πριν την αποχώρηση της Ν.Δ.

Σκηνές απείρου κάλους, έζησαν όσοι παρακολούθησαν από το κανάλι της Βουλής, αργά το βράδυ της Δευτέρας τη συζήτηση στο κοινοβούλιο της χώρας, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Τα όσα διαδραματίστηκαν, θυμίζουν έντονα άλλες εποχές, προδικτατορικές κυρίως, που οδήγησαν τους θιασώτες της ανωμαλίας στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, Σχολείων  από διάφορες πόλεις της χώρας, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, το  2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

"Μπλόκο" του ΣτΕ σε ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια

Δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση η απευθείας παραχώρηση στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού των παραλιών προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυ­κτήρια, κανό, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., αλλά και πε­ραιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους.

Επιτυχία σημείωσε η συναυλία της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εκδήλωση-Συναυλία για την ανεργία και την υποαπασχόληση  που πραγματοποιήθηκε από τη Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού στη N. Μηχανιώνα. Οι δεκάδες συγκεντρωμένων, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την οργάνωση και τις ομιλίες, όσο κι από το πλούσιο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα και όλοι μαζί υποσχέθηκαν να στηρίξουν και να πλαισιώσουν το έργο και τις δράσεις της Επιτροπής.

Συνταίριασμα Εγκωμίων, Επιτάφιου και μουσικής Μ.Θεοδωράκη

Επιλογές των εγκωμίων του Επιταφίου θρήνου καθώς επίσης και αποσπάσματα από το σπαρακτικό κείμενο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου θα αποδώσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Φύρδην Μίγδην» σε συνεργασία με τη χορωδία του Αγγελοχωρίου, την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 6:30μ.μ. στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Μηχανιώνας. H είσοδος ελεύθερη.

Το πραγματικό ύψος των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα

Πολλά λέγονται για το πραγματικό ύψος των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αναφορικά με τις καταστροφές που προκάλεσε η ναζιστική Γερμανία στην Κατοχή, το αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις για τους νεκρούς. Ας δούμε τα στοιχεία όπως τα παραθέτει το "Πρώτο Θέμα".

Ενημέρωση μαθητών από τον ΠΟΣΠ για την ιστορία της Περαίας

Ένα πρόγραμμα που αφορά την παράδοση και τα ήθη και έθιμα των προσφύγων, που μετέφεραν στο νέο τόπο κατοικίας τους, την Περαία, δουλεύουν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Περαίας.

Πως θα έπρεπε να λειτουργεί η Επιτροπή Διαβούλευσης

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Την προσεχή Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, συγκαλείται για πρώτη φορά, τέσσερις και πλέον μήνες μετά τη δημιουργία της, η «Επιτροπή Διαβούλευσης Θερμαϊκού» με μοναδικό θέμα συζήτησης τις «αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου» και μία εισήγηση, που λίγο-πολύ θυμίζει… έκθεση ιδεών.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

H ρύθμιση των οφειλών προς το Δήμο Θερμαϊκού

Να προσέλθουν άμεσα στο Δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής των οφειλών τους στην ευνοϊκή ρύθμιση του σχετικού νόμου για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τους ΟΤΑ, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Διαψεύδει το σωματείο εργαζομένων δηλώσεις της δημοτικής αρχής για την ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Σοβαρό θέμα αξιοπιστίας της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, δημιουργεί ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο δήμο, που δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμία συνάντηση με τη δημοτική αρχή για την Καθαριότητα και ότι δεν δόθηκε «Καμία συναίνεση προφορική ή γραπτή για την εκχώρηση προς ιδιώτη των Υπηρεσιών Καθαριότητας»!

Δύο νεκρά δελφίνια βρέθηκαν στο Θερμαϊκό

Δυσάρεστο θέαμα για τους διαβάτες στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και νεαρούς αθλητές Ιππικού Ομίλου στην περιοχή της Μίκρας.

Επέκταση του Μνημονίου αποτελεί η συμφωνία, λέει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει στη βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε με την τρόικα, για να γίνει συζήτηση και σχετική ψηφοφορία και θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια να κλείσει το θέμα με τη χρησιμοποίηση του άρθρου 142 του κανονισμού της βουλής, που προβλέπει σύντομη ενημέρωση του πρωθυπουργού, για το σοβαρό αυτό πολιτικό θέμα.

O δειλός και ψεύτης Τσίπρας

του Θανάση Καρτερού
 Αποκάλυψη τώρα! Δεν γίνεται καμιά διαπραγμάτευση, ούτε σκληρή, ούτε μέτρια, ούτε μαλακή. Απλώς υπογράφετε τα ίδια που είχαμε υπογράψει κι εμείς. Λέτε ψέματα, παίζετε θέατρο, κοροϊδεύετε τον κόσμο, δήθεν ότι πασχίζετε να καταργήσετε τις πολιτικές των Μνημονίων. Και δεν τολμάτε να δώσετε στη δημοσιότητα και να φέρετε στη Βουλή όσα συμφωνήσατε με τους δανειστές γιατί φοβάστε τους βουλευτές, και πρώτα-πρώτα τους δικούς σας.