Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ελβετικό τυρί θυμίζει ο δρόμος Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου

Ο δρόμος Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, λίγο μετά τη στροφή προς Κερασιά
Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, επισημαίναμε από το "Φάρο του Θερμαϊκού" το πόσο άθλιος εξακολουθεί να παραμένει, χρόνια τώρα, ο δρόμος Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, εμφανίζοντας όψη ''Ελβετικού τυριού" από τα πάμπολλα μπαλώματα, τις λακκούβες και τα ξυσίματα, που τον καθιστούν άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς των αυτοκινήτων που διέρχονται από αυτόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αθρόες προσφυγές κατοίκων στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, ζητώντας να αποζημιωθούν για τις σοβαρές φθορές που υπέστησαν τα αυτοκίνητά τους από τις λακκούβες στο δρόμο αυτό αλλά και στο υπόλοιπο άθλιο οδικό δίκτυο του δήμου Θερμαϊκού, την ώρα που η δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη συνεχίζει να... σφυρίζει κλέφτικα!


Τα χρήματα που μέχρι στιγμής έχουν δοθεί για ανάλογες αποζημιώσεις πολιτών, είναι τόσα πολλά, ώστε όπως παρατήρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», με αυτά θα μπορούσαν να είχε επισκευαστεί το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που σπαταλιούνται τα χρήματα του δήμου για γιορτές και πανηγύρια, απευθείας αναθέσεις και μελέτες αμφίβολης αποτελεσματικότητας, την ίδια στιγμή δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον για το άθλιο οδικό δίκτυο, με δρόμους γεμάτους λακκούβες, που καταστρέφουν τα αυτοκίνητα των συνδημοτών μας, με δρόμους, ακόμη και κεντρικούς,  δίχως πεζοδρόμια που γίνονται αδιάβατοι με την πρώτη βροχή, με δρόμους άκρως επικίνδυνους, που εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των πολιτών.
Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο δρόμος Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, ένας αγροτικός δρόμος που ασφαλτοστρώθηκε «εν μία νυκτί» από τον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον τότε δήμαρχο Μηχανιώνας Γιάννη Μαυρομάτη, παραμονές εκλογών, για καθαρά προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, με απίστευτη προχειρότητα, με επικίνδυνες στροφές στις οποίες συχνά-πυκνά «φεύγουν» τα αυτοκίνητα για να βρεθούν τουμπαρισμένα σε κάποιο χωράφι ή χαντάκι. 
Κι όμως, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, που ανέλαβε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη συντήρηση του δρόμου, δεν υπήρξε καμία απολύτως κίνηση για τη βελτίωσή του και κυρίως, τη διαπλάτυνση των επικίνδυνων στροφών.
Φυσικά, με όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του δήμου Θερμαϊκού, τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιοκτήτες των συνεργείων αυτοκινήτων, με τα συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν τα Ι.Χ., καθώς κυρίως φθείρονται το μπροστινό σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, τα λάστιχα και τα αμορτισέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.