Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στη Θέρμη

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, θα δοθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο δημοτικό θέατρο Θέρμης, με ελεύθερη είσοδο. Συμμετέχουν η  Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Θέρμης και η Ορχήστρα Νέων Σίνδου, με μαέστρο τον Μίλτο Πολυχρονίδη, καθώς και η μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, με μαέστρο την Ελευθερία Μεταξά.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Θέρμης
Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2000 και είναι τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης με στόχο να διευρύνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες της Νεολαίας.
Σκοπός του τμήματος είναι να πλαισιώνει με την παρουσία του τις πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου, να λαμβάνει μέρος σε πανελλήνια Φεστιβάλ, καθώς και σε αντίστοιχες συναντήσεις στο εξωτερικό, με δυνατότητα πραγματοποίησης προγραμμάτων ανταλλαγών και να είναι πηγή δημιουργικότητας και έκφρασης, όλων των νέων ανθρώπων που επιθυμούν να προσφέρουν στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης.
Στην Ορχήστρα λειτουργούν τμήματα πνευστών και κρουστών οργάνων, καθώς και τμήμα μουσικής εκμάθησης. Η ορχήστρα εμφανίζεται σε επετειακές και θρησκευτικές εορτές, αλλά και σε μουσικές συναντήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και το δυναμικό της είναι 40 μουσικοί. Το ρεπερτόριό της είναι πλούσιο και αποτελείται από έργα κλασικά και σύγχρονα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Μιλτιάδης Πολυχρονίδης

Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης
Ιδρύθηκε το 1984 ως φιλαρμονική Σίνδου και δάσκαλος της ήταν ο Γεώργιος Αβράμογλου. Σήμερα αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Εχεδώρου, συμπληρώνοντας τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές του.
Στη μέχρι σήμερα διαδρομή της έχει δώσει συναυλίες στα πλαίσια θεσμών, όπως Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, συνάντηση Ορχηστρών και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικό και ευρύτερο πεδίο .
Η ορχήστρα αποτελείται από 45 μέλη. Το ρεπερτόριο της καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις ( Συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, μουσική κινηματογράφου, Ελληνική μουσική, Swing, Jazz, Pop & Rock ).
Έχει δώσει παραστάσεις στα πλαίσια του προγράμματος Youth for Europe στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Βέλιγκραντ της Βουλγαρίας, συμμετείχε το 1997 στις Διεθνείς Εκδηλώσεις της Μελβούρνης Αυστραλίας, «Melbourne International Youth Festival Music and Dance».
Από το 1998 διοργανώνει τη Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών (Marching and Concert Band Festival) στη Σίνδο.
Το Σεπτέμβριο του 2002 συμμετείχε σε διεθνές διαγωνισμό στο PIEVE DI BONO της Ιταλίας και τον Ιούλιο του 2004 έλαβε μέρος σε διεθνές Φεστιβάλ στο CHEB της Τσεχίας.
Το Μάρτιο του 2005 συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Παραλίμνι της Κύπρου . Τον Ιούλιο του 2006 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Diffwinds στο Λουξεμβούργο όπου κέρδισε το 1ο βραβείο και τον Ιούλιο του 2007 στο Φεστιβάλ Σουκοβόλα της Πολωνίας.
Τον Οκτώβριο του 2008 κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια στο Διεθνές Φεστιβάλ MOR της Ουγγαρίας.
Από το 1993 την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Μιλτιάδης Πολυχρονίδης .

Μικτή χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης
Η μικτή χορωδία του πολιτιστικού κέντρου Θέρμης δημιουργήθηκε το 1998.
η χορωδία με την απαραίτητη υποστήριξης του Δήμου Θέρμης, εξελίχθηκε σύντομα σε ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο κερδίζοντας την αγάπη της τοπικής κοινωνίας και του χορωδιακού χώρου.
Η χορωδία αν και ερασιτεχνικό σύνολο έχει ποικίλο ρεπερτόριο και πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ χορωδιών εντός και εκτός Ελλάδας, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και άλλες .
Στην χορωδία συμμετέχουν 48 μέλη , τον Ιούνιο του 2014 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών στο Μπαλτσίκ της Βουλγαρίας με μεγάλη επιτυχία.
Από τον Νοέμβριο του 2013 τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος κ. Ελευθερία Μεταξά,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.