Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Καταγγελία της ΡΕΚΚ για αδικαιολόγητη απόλυση ψυχολόγου από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καλαμαριάς

Με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, καταγγέλει τη στάση της προέδρου της ΚΕΔΚΑ (Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς), Ολυμπίας Αντωνούδη, για τον τρόπο που μεθοδεύτηκε η  μη ανανέωσης σύμβασης ψυχολόγου η οποία επί 8 χρόνια συνεργάζονταν με τη δημοτική επιχείρηση.

Παρά το αίτημα που επίμονα διατυπώθηκε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΑ από την εκπρόσωπο της ΡΕΚΚ, δεν δόθηκαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της διοίκησης περί  «ύπαρξης καταγγελιών σε βάρος της ψυχολόγου» (!!!).
Σε νέο αίτημα της ΡΕΚΚ να έρθουν και να εξετασθούν από το Δ.Σ. οι καταγγελίες, άλλαξε η αιτιολογία από πλευράς προέδρου που ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν γραπτές καταγγελίες παρά μόνο προφορικές…». Επέμενε δε, στο να μην αναφέρει ποιοι (και τι ακριβώς) κατήγγειλαν προφορικά.
Στην απαίτησή να ενημερωθούν τα μέλη του Δ.Σ. για την ουσία της καταγγελίας, άλλαξε και πάλι η λεκτική τακτική της Προέδρου και περιορίστηκε στην επαναλαμβανόμενη φράση: «έληξε η σύμβασή της, δεν είμαι υποχρεωμένη να την ξαναπροσλάβω».
Όπως σημειώνει η ΡΕΚΚ σε ανακοίνωσή της, αυτού του είδους οι τακτικές αποτελούν «δαμόκλειο σπάθη» πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων. Στοχεύουν στον εκφοβισμό τους, στο δικαίωμά τους να υπερασπίζονται και να διεκδικούν την εργασία τους. Οδηγούν στην έξοδό τους από τον εργασιακό χώρο, στην αμαύρωση της επαγγελματικής εικόνας και επιστημονικής τους υπόστασης, δημιουργούν δύο κατηγορίες εργαζομένων τους αποδεκτούς και τους μη αποδεκτούς και ανοίγουν το δρόμο σε «αυλή ευνοουμένων».
Τέλος η δημοτική κίνηση ζητά να εξεταστούν σε βάθος από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΑ οι λόγοι μη ανανέωσης της σύμβασης, να δοθούν στη δημοσιότητα, αλλά και στα χέρια της ίδιας της θιγόμενης, γραπτά και ονομαστικά οι καταγγελίες και εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία και σοβαροί λόγοι απομάκρυνσης της εργαζόμενης, να δοθεί η δυνατότητα  στην ψυχολόγο να συνεχίσει το έργο της που επί 8 χρόνια οικοδόμησε και κατέθεσε ως έργο ζωής  στους παιδικούς σταθμούς της ΚΕΔΚΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.