Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας για απόβλητα στο κέντρο της Καλαμαριάς

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στην μήνυση κατ’ αγνώστων που κατάθεσε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ), Μανόλης Λαμτζίδης σχετικά με την απόθεση ρυπαρών αντικειμένων και στέρεων αποβλήτων σε μεγάλη έκταση περιοχών της Καλαμαριάς.

Τα απόβλητα αυτά, μεταξύ των οποίων και μεταλλικά αντικείμενα, πετιούνται εντός μισοερειπωμένων κατοικιών και των γύρω από αυτά χώρων, που αποτελούν  οργανικό σύνολο και συνέχεια με δασική έκταση στην Καλαμαριά, σε περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών  Πόντου , Ροδοπόλεως και Μέτρων (συνοικισμός Δέρκων) , καθώς και τη λειτουργία αυτοσχέδιου αγωγού απορροής ακάθαρτων οικιακών λυμάτων μέσα στην έκταση αυτή.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, δύο ημέρες μετά την υποβολή της μήνυσης, διαβίβασε τη δικογραφία στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς, παραγγέλνοντας προκαταρκτική εξέταση.
Σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα και τις φωτογραφίες που επισύναψε στη μήνυσή του ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ, Μανόλης Λαμτζίδης, η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Το νομικό   πλαίσιο  (ποινική προστασία κατά των εγκλημάτων της υποβάθμισης περιβάλλοντος)  είναι γνωστό στη δημοτική αρχή τη Καλαμαριάς και προκαλεί εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά η άρνηση της, να προστρέξει σε αυτό, ενώ επικαλείται γενικόλογα και αόριστα «αποψίλωση» του ανθρώπινου δυναμικού της, που ασχολείται με την καθαριότητα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πράγμα που δεν ασκεί καμία επιρροή στην απόδοση ευθυνών για την προκαλούμενη ρύπανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.