Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Συμπαράσταση των Θεσσαλονικέων στο Γαλλικό λαό.

Δεκάδες Θεσσαλονικείς, τίμησαν απόψε τη μνήμη των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, καταθέτοντας λουλούδια, αλλά και με λίγα κεριά που σχηματίζουν τη λέξη Paris.

Οι συγκεντρωμένοι φορούσαν ταμπέλες με γαλλικές επιγραφές ή το σήμα του Πύργου του Άιφελ και άφηναν λουλούδια στην είσοδο του Ινστιτούτου.
Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευοπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατιδης και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Μπουτάρης και Στ.Θεοδωράκης στο Γαλλικό Προξενείο
Τη συμπαράστασή τους στο γαλλικό λαό εξέφρασαν επίσης οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επισκεπτόμενοι τον Γάλλο πρόξενο στο γαλλικό ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μαζί με τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, τον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη και τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη υποδέχτηκαν τον Σταύρο Θεοδωράκη στο δημαρχιακό μέγαρο και είχαν ολιγόλεπτη σύσκεψη με θέμα το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Αμέσως μετά μετέβησαν στο γαλλικό Ινστιτούτο όπου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο γαλλικό λαό και συνομίλησαν με τον Γάλλο πρόξενο Christophe Le Rigoleur.
Θεοδωράκης: Θα τους συντρίψουμε! 
"Είμαστε όλοι Γάλλοι" είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό. Παράλληλα, σημείωσε σε υψηλούς τόνους "θα τους συντρίψουμε, δεν θα τους περάσει". Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης πρόσθεσε: "Το επικίνδυνο στην ιστορία είναι ότι οι πράξεις αυτών των... ανεγκέφαλων ζώων δεν πρέπει να μας παραπλανήσουν. Δεν είναι μια σύγκρουση πολιτισμών. Είναι δολοφόνοι".
Στο τέλος της επίσκεψής τους εξέφρασαν όλοι την οδύνη τους για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα και υπέγραψαν στο βιβλίο συμπαράστασης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έγραψε: "Είμαστε δίπλα στο γαλλικό λαό που δοκιμάζεται από αυτήν την έκρηξη βαρβαρότητας. Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες καταστάσεις να σημαδέψουν τον κοινό μας πολιτισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.