Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση της «Συμπολιτείας» για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού από την ΔΕΥΑΘ

Με ερώτησή της προς το δήμαρχο Θερμαϊκού, η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ζητάει εξηγήσεις για τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν από τη ΔΕΥΑΘ στα τιμολόγια κατανάλωσης νερού, καθώς επίσης και να της παρασχεθούν στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης, την οποία υπογράφουν και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπιουλος, Θοδωρής Ζδούκος και Γιάννης Τσακμάκας, έχει ως εξής:

Π Ρ Ο Σ
Το δήμαρχο Θερμαϊκού
κ. Γιάννη Μαυρομάτη,
Κύριε δήμαρχε,
Τις τελευταίες ημέρες διατυπώνονται πάρα πολλές και έντονες διαμαρτυρίες συνδημοτών μας για «φουσκωμένους» λογαριασμούς νερού, ενώ τα ποσά που αξιώνει η ΔΕΥΑΘ, με τα ειδοποιητήρια που στέλνει στους πολίτες, είναι δυσβάστακτα και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.
Η οργή των δημοτών του Θερμαϊκού, ξεκινάει από το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του νερού, που ήταν εξαμηνιαίοι μέχρι τώρα, πλέον έγιναν τετράμηνοι, με συνέπεια την αύξηση του σχετικού πάγιου τέλους σύνδεσης. Ενώ παράλληλα υπάρχουν διαμαρτυρίες σχετικά με τις ποσοστώσεις ανά κυβικό μέτρο νερού στα όρια κατανάλωσης.
Με βάση όλα αυτά, ζητούμε να παρασχεθούν πληροφορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές τις απαράδεκτες αυξήσεις και επίσης, να μας δοθούν όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΘ για την εκτόξευση στα ύψη των λογαριασμών νερού, καθώς και την πλήρη αιτιολόγηση για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.
Επίσης, δεδομένου ότι η δημοτική μας παράταξη αποκλείσθηκε και δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ, διατυπώνουμε το αίτημα για τη χορήγηση όλων των οικονομικών στοιχείων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα, τις υποχρεώσεις που αυτή έχει, καθώς επίσης και τα πρακτικά όλων των μέχρι σήμερα συνεδριάσεων του διοικητικού της συμβουλίου από 1-1-2015 έως 31-10-2015
                                                                                    Περαία 10-11-2015
                                                                         Για τη Συμπολιτεία Θερμαϊκού
                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                                        Θοδωρής Ζδούκος
                                                                        Γιάννης Τσακμάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.