Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Θερμαϊκού: «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»

Χαρήκαμε για την πρόσκληση να χαιρετίσουν οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Θερμαϊκού την επαναλειτουργία, μετά από πολύμηνη «σιγή», της ωριαίας εκπομπής του Δήμου στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100,6. Στηθήκαμε λοιπόν στο τηλέφωνο επί μία ώρα και περιμέναμε. Όμως τελικά, όπως γίνεται και με την προπαγανδιστική εφημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού, η εκπομπή κινήθηκε στη λογική του «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».

Παρακολουθήσαμε λοιπόν μία ημίωρη «συνέντευξη» του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη επί παντός επιστητού, στην οποία να παρουσιάζει ούτε λίγο, ούτε πολύ ως… «παράδεισο» την περιοχή, χωρίς προβλήματα, δίχως ανάγκες, χωρίς καμία διεκδίκηση.
Ακούσαμε επίσης διάφορες συνεντεύξεις, όπως του ιδιοκτήτη της εταιρίας με τα καραβάκια που εκτελούν την υποτιθέμενη «θαλάσσια συγκοινωνία» στο Θερμαϊκό. Και δεν βρέθηκε κανείς να τον ρωτήσει για την αχαρακτήριστη ενέργεια να αυξήσει, στην κορύφωση του περασμένου καλοκαιριού, τις τιμές των εισιτηρίων από 2,50 στα 2,70 ευρώ. Αλλά και γιατί αθέτησε τη δέσμευσή του να δρομολογήσει και τρίτο καραβάκι, επιπλέον των παμπάλαιων δύο «Κωνσταντής» και «Άγιος Γεώργιος» ή για την υποχρέωση να θέσει σε λειτουργία ταχύπλοα σκάφη, προκειμένου το δρομολόγιο Περαία-Θεσσαλονίκη να μη γίνεται σε μία ώρα από τα δύο υπάρχοντα, που σήμερα πηγαίνουν αγκομαχώντας.
Στους δέκτες μας, παρακολουθήσαμε επίσης συνέντευξη του προέδρου του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Παλαιστή, να μας πληροφορεί ότι με το νέο συγκοινωνιακό πλαίσιο, θα μπορούν να έρθουν και να δρομολογήσουν λεωφορεία τους στην περιοχή και επιχειρηματίες από άλλες χώρες της Ε.Ε. Χωρίς να αναφέρει όμως το παραμικρό για τις αυθαιρεσίες των μεγαλομετόχων του ΟΑΣΘ, τα απαρχαιωμένα στην πλειοψηφία τους, βρώμικα και επικίνδυνα λεωφορεία που κυκλοφορούν στις γραμμές 69 και 72 που εξυπηρετούν την περιοχή.

Και μόνο στο τέλος, λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος της εκπομπής, ακούσαμε την παρουσιάστρια να ζητάει ραδιοφωνικά συγνώμη από τους επικεφαλής των άλλων τριών δημοτικών παρατάξεων, που είχαν στηθεί επί μία ώρα στα τηλέφωνά τους, όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να πουν ευχές για την επαναλειτουργία της εκπομπής. Ο λόγος;  «Δεν.... χώρεσαν». Και δεν είχε την ευαισθησία κάποιος από το Δήμο Θερμαϊκού, να τους πάρει νωρίτερα τηλέφωνο, ώστε να μην περιμένουν επί μία ολόκληρη ώρα τζάμπα και βερεσέ. Κρίμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.