Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Νεκρώνει όλη η χώρα με την σημερινή 24ωρη απεργία

Νεκρώνουν τα πάντα στη χώρα σήμερα Πέμπτη, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τους εκβιασμούς των δανειστών. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δήλωσε και το Τμήμα Εργατικής  Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, καθώς απεργούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Η απεργία στον ΟΑΣΘ
Από τον ΟΑΣΘ ανακοινώθηκε ότι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί  24ωρη απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.
Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45΄ και το τελευταίο 23:00΄περίπου.
Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν  «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:10΄ - 06:25΄όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α. θα κινηθούν με ένα (1) λεωφορείο στην πρωϊνή και ένα (1) λεωφορείο στην απογευματινή βάρδια.
 Σε απεργιακό κλοιό
Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη όλη η χώρα. Η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους,  συνταξιούχους, αλλά και επαγγελματοβιοτέχνες στους δρόμους.
Αύριο Πέμπτη απεργούν σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, συμμετέχοντας στην γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, ανακοινώνουν την συμμετοχή τους, είτε με στάσεις εργασίας είτε με την κανονική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.
Στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Απεργία των δημοσιογράφων
«Έναυσμα κινητοποιήσεων η πανελλαδική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και κάνει γνωστό ότι με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της χώρας στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015.

Απεργούν και οι έμποροι την Πέμπτη
Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών. «Πάγια θέση της ΕΣΕΕ, σημειώνεται, είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς».

Tα πρωτοβάθμια σωματεία
Την συμμετοχή τους στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου ανακοινώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία Θεσσαλονίκης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καλώντας σε προσυγκέντρωση στην Καμάρα στις 10 π.μ.
"Συμμετέχουμε στην απεργία, διαδηλώνουμε, οργανώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς γιατί μόνο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία μπορούν παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους να ανατρέψουν παλιά και νέα μνημόνια, να τερματίσουν την πρωτοφανή επίθεση του κεφαλίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Να διαμορφώσουν όρους παλλαϊκής σύγκρουσης και προοπτικές νικηφόρας αναμέτρησης υπερασπιζόμενοι στο σήμερα τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο" τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων τα οποία καλούν σε αγώνα μαζικό, ταξικό, γενικευμένο.
"Αγώνας με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που αν εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων, θα ενοποιεί και θα συντονίζει την πάλη τους, θα στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους. Αγώνα ενάντια σε κάθε νόμο και μέτρο, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, αλλά και με συνολικό περιεχόμενο ανατροπής και ρήξης με τον μονόδρομο της ΕΕ και των μνημονίων, με τα συμφέροντα και την εξουσία του κεφαλαίου" σημειώνουν ακόμη τα σωματεία, κατακρίνοντας τον παλιό και νέο κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.
"Η ΓΣΕΕ έχει αποδεχτεί την πολιτική των αντιδραστικών "μεταρρυθμίσων", έχει ψηφίσει τα μνημόνια, λέγοντας ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, συντασσόμενη με τον ΣΕΒ και όλο το "μαύρο μπλοκ". Στην ΑΔΕΔΥ, οι κυρίαρχες δυνάμεις ασκούν κριτική σε ορισμένες πλευρές και στις πιο ακραίες και αντιδραστικές εκφράσεις των νόμων και μέτρων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολική κατεύθυνση, τους στόχους και την πολιτική του μαύρου μετώπου".
"Απέναντι σε αυτούς, ο αγώνας μέσα από τα ταξικά σωματεία, μας βρίσκει όλους στην ίδια πλευρά, εργαζόμενους και άνεργους, νέους και παλαιότερους εργαζόμενους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς τους δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα Έλληνες και μετανάστες. Ας τον δώσουμε ενωμένοι, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε και να παλέψουμε νικηφόρα για το μέλλον όλων μας".

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής  του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την  Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το τμήμα "Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας,  αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.
Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας".
"Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται. 
Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή των συσχετισμών, προκειμένου το κοινωνικό μέτωπο να κάμψει αξιώσεις και προαπαιτούμενα, διαμορφώνοντας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες την δική του αδιαπραγμάτευτη ατζέντα" τονίζει η ανακοίνωση.
"Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Τους καλεί  να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας" καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.