Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Τριπλή εκδήλωση της ΡΕΚΚ Καλαμαριάς για την Απελευθέρωση

Τριπλή εκδήλωση, διοργανώνει το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου στις 6:30μμ, στην αίθουσα «Προποντίδα» (Νικολάου Πλαστήρα 14) η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς», συμμετέχοντας στους εορτασμούς της 71ης επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς Ναζί (30 Οκτωβρίου 1944) και με σκοπό τη διατήρηση και ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους χιτλερικούς κατακτητές, στην ηρωϊκή μορφή του στρατιωτικού διοικητή της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας του ΕΛΑΣ, Ευριπίδη Μπακιρτζή και στο πολύνεκρο Μπλόκο της Καλαμαριάς, στις 13 Αυγούστου 1944 από τους κατακτητές και τους δοσίλογους συνεργάτες τους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ του Καλαμαριώτη Μιχάλη Αγραφιώτη με θέμα «Μαρτυρίες της Ηρώς Ουσταμπασίδου και του Λεωνίδα Αυγητίδη επιζώντων του Μπλόκου της Καλαμαριάς (13 Αυγούστου 1944)», το οποίο για πρώτη φορά θα προβληθεί στο κοινό σε πανελλαδική κλίμακα.

Θα ακολουθήσει ομιλία του Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου με θέμα: «Η ιστορική διαδρομή και ο ρόλος του “Κόκκινου Συνταγματάρχη”  Ευριπίδη Μπακιρτζή, επικεφαλής της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας του ΕΛ.Α.Σ., στην απελευθέρωση  της Θεσσαλονίκης».

Την διπλή αυτή εκδήλωση προλογίζει ο Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θερμαϊκού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.