Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Εικόνες ντροπής από την "καρδιά" της Καλαμαριάς

Επανερχόμενη σε παλιότερη καταγγελία της, η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ) έδωσε στη δημοσιότητα σειρά αποκαλυπτικών φωτογραφιών για τις εικόνες ντροπής που αντικρίζει κανείς στην καρδιά της Καλαμαριάς, στο μικρό δάσος που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των οδών Πόντου,  Ροδοπόλεως και Μετρων (συνοικισμός Δέρκων).

Από τις εικόνες αυτές προκύπτει ότι σε τμήματα του δάσους, και ιδίως μέσα και γύρω από παλαιά και μισοερειπωμένα κτίσματα, έχουν εγκατασταθεί οικογένειες Ρομά (κατά τους ισχυρισμούς των περιοίκων Βουλγαρικής υπηκοότητας), που  ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, ώστε να εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία τη δική τους και των περιοίκων, ενώ υποβαθμίζεται σε επικίνδυνο μη αντιστρέψιμο βαθμό ο περιβάλλων χώρος!
Ο βασικός λόγος εγκατάστασής τους είναι ότι στα σημεία αυτά ανενόχλητοι από τις αρχές (ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή, αλλά και την αστυνομία) συγκεντρώνουν στέρεα απορρίμματα ανασκαλεύοντας τους κάδους απορριμμάτων, ιδιαίτερα μεταλλικά, τα αποθηκεύουν, τα διαχωρίζουν και στη συνέχεια τα εμπορεύονται.
Στα σημεία αυτά εντοπίστηκε –κυρίως λόγω της δυσοσμίας- ακόμα και σωλήνας παροχέτευσης ακάθαρτων λυμάτων, που  καταλήγει σε έναν ανοιχτό λάκκο μέσα στην καρδιά του δάσους!
Είναι προφανές ότι η εγκατάσταση δεν είναι ευκαιριακή, αλλά μόνιμη ή ημι-μόνιμη, και ότι οι δραστηριότητες αυτές γίνονται στην κυριολεξία «κάτω από τα μάτια» των αρχών, και ιδιαίτερα της δημοτικής.
Όπως τονίζει η ΡΕΚΚ σε ανακοίνωσή της:
«Αποτελεί τραγική ειρωνεία και εμπαιγμός στους περιοίκους και δημότες της Καλαμαριάς, η τοποθέτηση από το Δήμο Καλαμαριάς πινακίδων γύρω από τα όρια του δάσους, στις οποίες αναγράφεται:
«ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΡΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ» (!!!)
Η ΡΕΚΚ διαμαρτύρεται για την κατάσταση αυτή, καταγγέλλει τις αρχές για αδιαφορία και δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος και σε άλλες αρχές για την άρση αυτής της κατάστασης και τον καταλογισμό ποινικών και άλλων ευθυνών σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Καλεί το Δήμο Καλαμαριάς να στείλει άμεσα συνεργεία για την απομάκρυνση των ρυπαρών αντικειμένων, των κάθε είδους απορριμμάτων και τη λήψη εν γένει μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.