Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Όταν οι λακκούβες βαφτίζονται "βελτιωμένο οδικό δίκτυο"

Είναι γνωστή η άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου του δήμου Θερμαϊκού. Από αυτόν εδώ τον ιστότοπο, γράψαμε άπειρες φορές για τα χάλια των δρόμων της Επανομής, της Μηχανιώνας, της Περαίας και των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων. Δικαίως, κατά τη γνώμη μας, κάποια στιγμή αποκαλέσαμε το δήμο Θερμαϊκού ως την «Πρωτεύουσα της Λακκούβας».
Είναι γνωστό επίσης, ότι συνεχώς οι δημοτικές υπηρεσίες κατακλύζονται από αιτήσεις δημοτών του Θερμαϊκού, ζητώντας αποζημιώσεις, καθώς τα αυτοκίνητά τους έχουν υποστεί ζημιές από την άθλια κατάσταση του οδοστρώματος.
Πως όμως αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή την απαράδεκτη αυτή κατάσταση; Τι εξήγηση δίνει για το απαράδεκτο οδικό δίκτυο; Που αποδίδει τους κατεστραμμένους δρόμους, πολλοί των οποίων θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο;
Χωρίς σχόλια, παραθέτουμε την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, σε συνέντευξή του στην προπαγανδιστική εφημερίδα εφημερίδα του δήμου. Και όπου, απαντώντας στην ερώτηση γιατί το οδικό δίκτυο στο δήμο μας πάσχει σε τόσα πολλά σημεία και τι σκοπεύει η δημοτική αρχή να κάνει για το θέμα αυτό, λέει:
«Ο δήμος Θερμαϊκού έχει μεγάλη έκταση και το περιβάλλον του είναι ποικίλο. Έχω την πλήρη εικόνα –σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό -ακόμη και για το πιο μικρό και απομακρυσμένο δρομάκι. Αποτελείται από αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές. Γι’ αυτό το οδικό του δίκτυο είναι πολύ μεγάλο. Και όσο μεγαλύτερο, τόσο περισσότερα τα προβλήματα. Πάντως, ήδη η διοίκηση έχει καταρτίσει και εφαρμόζει έναν προγραμματισμό εργασιών από το περσινό φθινόπωρο. Γι’ αυτό η εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη».
Τώρα, που είναι η «πολύ βελτιωμένη» εικόνα, την οποία βλέπει ο δήμαρχος Θερμαϊκού σε ένα τραγικό οδικό δίκτυο,  αυτό είναι μία άλλη ιστορία για την οποία θα επανέλθουμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.