Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Τι αποφάσισε η Διακομματική για τις εκλογές στο δήμο Θερμαϊκού

Ειδική συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Θερμαϊκού κατά την οποία οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση για τον καθορισμό του διαφημιστικού χώρου. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία από τη σύσκεψη εκπροσώπων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που δεν έχουν καμία δραστηριότητα στην περιοχή.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες οι: Ευάγγελος Κουκουρίγκος, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μπέσσας του ΚΚΕ, Ερμής Δόστογλου του ΕΠΑΜ, Αντώνης Παρταλιός της Λαϊκής Ενότητας και Θεόδωρος Καλαμίδας της Ένωσης Κεντρώων
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αδαμίδης κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων να συνδιαμορφώσουν το τελικό κείμενο που θα δεσμεύει τα κόμματα σχετικά με τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται από το Δήμο Θερμαϊκού κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι αποδέχονται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού.
Ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. Ανδρέας Μπέσσας δήλωσε ότι συμφωνεί μεν με τις προτάσεις, πλην όμως το κόμμα του δεν δεσμεύεται από τους Νόμους, τα Π.Δ., τις Εγκυκλίους και τις Υπουργικές Αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο διαφήμισης της πολιτικής δραστηριότητας του κόμματος και δεν θα τις εφαρμόσει. Επίσης δήλωσε ότι το Κ.Κ.Ε. ζητάει τον αποκλεισμό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επειδή είναι εγκληματική - ναζιστική οργάνωση και να απαγορευτεί η διακίνηση υλικού προβολής της και η εν γένει διαφημιστική της προβολή στις επικείμενες εκλογές με στόχο να απομονωθεί από την τοπική κοινωνία.
Αναφορικά με τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελος Κουκουρίγκος, δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τη δήλωση του Κ.Κ.Ε. και ότι ζητάει και αυτός επειδή είναι  εγκληματική - ναζιστική οργάνωση, να αποκλειστεί και να απαγορευτεί η διακίνηση υλικού προβολής και η εν γένει διαφημιστική προβολή της στις επικείμενες εκλογές.
Με βάση τα ανωτέρω αποφασίστηκε ομόφωνα:
1)      Ισχύουν οι απαγορεύσεις που προβλέπονται στους Νόμους, τα Π.Δ., τις Εγκυκλίους και τις Υπουργικές Αποφάσεις, με την επιφύλαξη που διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. σύμφωνα με τα ανωτέρω, ότι δηλαδή το κόμμα του δεν δεσμεύεται και δεν θα τις εφαρμόσει.
2)      Αποδέχονται τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού.
3)      Ενημερώθηκαν για τις εξής απαγορεύσεις:
α) Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από τα δημοτικά κτίρια, με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και δεν δημιουργούνται γενικά οποιασδήποτε μορφής προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία.
β) Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέϊ χρώματα κ.λ.π., και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.
γ)  Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων στα πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων.
δ) Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λ.π.
ε) Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που θα τοποθετήσουν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό να διατεθεί για το σκοπό αυτό.
Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, οι δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέφουν. Μέσα στην ίδια προθεσμία τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων υποχρεούνται, γενικότερα, με δαπάνη τους να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.

Χώροι που θα χρησιμοποιηθούν είναι:
ΣΥΡΙΖΑ
  1. Περαία : Περίπτερο με τις νόμιμες διαστάσεις στη γωνία Αμπελοκήπων και Ανθέων σύμφωνα με το Νόμο.
  2. Περαία : Εκλογικό κέντρο στην οδό Θεσσαλονίκης 24.
  3. Επανομή : Εκλογικό κέντρο
Κιόσκι θα τοποθετηθεί στην Δ.Ε. Μηχανιώνας
Τραπεζάκια θα τοποθετηθούν :
  1. Πλατεία Ν.Μηχανιώνας
  2. Δ.Δ. Ν.Επιβατών
  3. Δ.Δ. Μεσημερίου
  4. Δ.Δ. Αγ.Τριάδας
Επίσης  θα τοποθετηθούν 15 Stand (Σταντ) σε διάφορες περιοχές του Δήμου όπου επιτρέπεται.
Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγγελοχωρίου και Κερασιάς θα τοποθετηθούν τραπεζάκια και λοιπά εκλογικά διαφημιστικά.

Κ.Κ.Ε.
  1. Πινδάρου, Περαία – Εκλογικό κέντρο
  2. Περίπτερο με τις νόμιμες διαστάσεις στην οδό Αμπελοκήπων κοντά στον ΟΤΕ, έναντι ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Τραπεζάκια θα τοποθετηθούν :
  1. Αμπελοκήπων 15, Περαία
  2. Εκλογικό κέντρο Επανομής
  3. Πλατεία Μηχανιώνας
  4. Δ.Δ. Ν.Επιβατών
  5. Δ.Δ. Μεσημερίου
Κατά τα λοιπά επειδή δεν δεσμεύονται όπως δήλωσαν θα ενεργήσουν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Επανομή : Εκλογικό κέντρο
Τραπεζάκια και κιόσκια θα τοποθετηθούν σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

ΕΠΑΜ
Περαία : Θα τοποθετηθεί τραπεζάκι στην οδό Αμπελοκήπων μπροστά από το κατάστημα Vodafone καθώς επίσης και δίπλα από το περίπτερο στην οδό Θεσσαλονίκης.
Stand (Σταντ) θα τοποθετηθούν:
1. Δ.Δ. Ν.Μηχανιώνας
2. Δ.Δ. Επανομής

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
1. Περαία : Τοποθέτηση Stand (Σταντ) στην διασταύρωση οδού    
    Αμπελοκήπων και Ανθέων
2. Ν.Μηχανιώνα : Τοποθέτηση Stand (Σταντ) στην Κεντρική Πλατεία

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού στην απόφαση του θα καθορίσει ότι ανάλογοι χώροι επιτρέπεται να διατεθούν και στα λοιπά κόμματα που απουσιάζουν από τη συνεδρίαση


Υπεύθυνος για το συντονισμό θα είναι ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Συντήρησης-Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου κ. Γεώργιος Φεστερίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.