Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές σε Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης

Αρκετά νέα πρόσωπα, εκλέγονται από τις λίστες των κομμάτων στην Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξαν και αλλαγές στην κατανομή των εδρών σ’ αυτές τις δύο  περιφέρειες λόγω της εισόδου της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα (δεν επανεκλέγεται η Βούλα Τεκτονίδου) - την οποία καταλαμβάνει η Ένωση Κεντρώων - και εκλέγει έξι βουλευτές: Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώτη φορά), Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης (πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Η Ν.Δ. διατηρεί τις τέσσερις έδρες και επανεκλέγονται οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη.
Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος, από την Ένωση Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης(εκτός εάν κρατήσει την έδρα στη Β΄Αθηνών οπότε εκλέγεται ο Ιωάννης Σαρίδης), από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλής(πρώτη φορά), από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης (μένει εκτός η Χριστίνα Ταχιάου) και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Ζουράρις.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα της η Χρυσή Αυγή και την καταλαμβάνει η Ένωση Κεντρώων. Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις έδρες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας (πρώτη φορά), από τη Ν.Δ. οι Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής, από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Γιώργος Λαζαρίδης (πρώτη φορά).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.