Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσιογράφος ή εκπρόσωπος των καναλαρχών;

Αλγεινή εντύπωση, μας προκάλεσε η στάση της κυρίας Όλγας Τρέμη στο χτεσινοβραδινό ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς έκανε τους περισσότερους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την τηλεοπτική αναμέτρηση να αναρωτηθούν με την απρεπή της παρέμβαση, αν επρόκειτο για δημοσιογράφο που ασκεί ένα λειτούργημα ή αν συμπεριφέρθηκε έτσι ως εκπρόσωπος των καναλαρχών.

«Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία. Κι εμείς πήραμε το κόστος, είχαμε το θάρρος, τη γενναιότητα, να αψηφήσουμε τον πόλεμο που γίνεται από μερίδα ΜΜΕ, ζητώντας από τους καναλάρχες να πληρώσουν τα χρωστούμενα με τους φόρους από τις διαφημίσεις και να πάμε σε μία ανοιχτή δημοπράτηση, ώστε να υπάρχουν άδειες. Δεν μπορούν υγιείς επιχειρηματίες να μην δανείζονται και άλλοι που δεν τηρούν τους κανόνες να δανείζονται», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε  από τον Μάκη Γιομπαζολιά του καναλιού E-TV για την αδειοδότηση των καναλιών.
Η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την «έκρηξη» της Όλγας Τρέμη η οποία διέκοψε τον Αλέξη Τσίπρα και άρχισε να φωνάζει ότι «δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις», λες και ήταν αυτή που κλήθηκε να πληρώσει τα «φέσια» που 20 χρόνια τώρα βάζουν οι καναλάρχες στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή στις τσέπες όλων μας.
Η απάντηση σε ήρεμο τόνο του κ.Τσίπρα, ήταν αυτή που έπρεπε, βάζοντας τη με μία ερώτηση στη θέση της: «Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε, κ. Τρέμη;» τη ρώτησε τρεις φορές ο τέως πρωθυπουργός, ενώ εκείνη συνέχιζε να θορυβεί. Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι «δε θα εκδικηθούμε κανέναν», αλλά αντιθέτως, θα βάλουμε μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο".
Η Όλγα Τρέμη αρνήθηκε να ησυχάσει και εξακολούθησε να διαμαρτύρεται, παρά τις προσπάθειες του συντονιστή της συζήτησης Πάνου Χαρίτου να την επαναφέρει στην τάξη.

Κι εμείς οι αφελείς ρωτάμε: Ήταν η συμπεριφορά της αυτή στάση επαγγελματία δημοσιογράφου ή συνηγόρου των καναλαρχών; Με κάτι τέτοιες συμπεριφορές από ελάχιστες τηλεπερσόνες, ξεφτιλίστηκε το λειτούργημα του δημοσιογράφου. Αλήθεια, είναι ακόμη μέλος στην ΕΣΗΕΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.