Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πιθανοί υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ σε Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης

Στην αρμόδια επιτροπή ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι προτάσεις των δύο Νομαρχιακών Επιτροπών Α' και Β' Θεσσαλονίκης για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα δυο ψηφοδέλτια του κόμματος στη μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου.

Οι επικεφαλής των Νομαρχιακών Επιτροπών, όπως αναφέρει η Voria.gr, επισημαίνουν ότι οι προτάσεις είναι περισσότερες από τις θέσεις που πρέπει να συμπληρωθούν, ενώ τονίζουν ότι την τελική απόφαση για τις λίστες θα πάρει κεντρικά το κόμμα, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια προσθήκη, η οποία δεν περιλαμβάνεται στην τελική πρόταση κάθε Νομαρχιακής.

Στην Α' Θεσσαλονίκης
Στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης πάνω από το μισό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαφορετικό από εκείνο των εκλογών του προηγούμενου Ιανουαρίου.
Ένδεκα από τους τότε υποψηφίους δε θα περιλαμβάνονται στη λίστα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τις βουλευτίνες Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννα Γαϊτάνη, που πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα, και τους υποψηφίους Γιώργο Αρχοντόπουλο, Μιχάλη Τρεμόπουλο (από τους Οικολόγους Πράσινους), Ελεονώρα Ζώτου (από τους Οικολόγους Πράσινους), Γιώργο Κυρίτση, Χρήστο Λάσκο, Αλέξη Μπένο, Κατερίνα Νοτοπούλου, Χριστίνα Σουλτανίδου και Μανώλη Τάσογλου.
Διευκρινίζεται πως δεν αποχωρούν όλοι όσοι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Έτσι παραμένουν στο ψηφοδέλτιο οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Βούλα Τεκτονίδου (από την Κοινωνική Συμφωνία). Επίσης, αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιοι από το ψηφοδέλτιο του προηγούμενου Ιανουαρίου οι Δήμητρα Θωμά, Ρία Καλφακάκου, Κυριακή Μάλαμα και Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Για την αντικατάσταση των 11 (σε σύνολο 20 υποψηφίων), η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει 16 ονόματα, μεταξύ των οποίων και τα ονόματα των υπουργών στην προηγούμενη κυβέρνηση, Δημήτρη Μάρδα και Νίκου Παρασκευόπουλου. Πρόκειται για τους:
-Όλγα Αρβανιτίδου (από το χώρο της υγείας).
-Γιώργος Βερβέρης (εκπαιδευτικός).
-Γρηγόρης Γρηγορόπουλος (μηχανικός).
-Όλια Ζηκοπούλου (μηχανικός).
-Αντώνης Καρούμπης (πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης).
-Θανάσης Κομνής (οδοντίατρος στο κοινωνικό ιατρείο).
-Δημήτρης Κουτμερίδης (χειρουργός στο νοσοκομείο Παπανικολάου).
-Σάσα Λαδά (πανεπιστημιακός).
-Δημήτρης Μάρδας (πρώην υπουργός).
-Χριστίνα Μακνέα (δημοτική υπάλληλος).
-Θεόδωρος Μπαλτάς (εκπαιδευτικός).
-Παύλος Νεράτζης (δημοσιογράφος).
-Κώστας Πανάκας (ο γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ).
-Γιάννης Παπαργύρης (βιοτέχνης).
-Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώην υπουργός).
-Θέμης Χαρίσης (συνταξιούχος αστυνομικός).
Ήδη έχουν γίνει και οι αντικαταστάσεις των παραιτηθέντων μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης και πλέον μετά και την αποστολή των προτάσεων για το ψηφοδέλτιο ο τοπικός κομματικός μηχανισμός ρίχνεται στη μάχη της ψήφου.

Στη Β' Θεσσαλονίκης
Σε... πυρετώδεις ρυθμούς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα επικρατεί αισιοδοξία ακόμη και για τρίτη έδρα! Οι περιοδείες είναι συνεχείς, ενώ και η συγκεκριμένη Νομαρχιακή Επιτροπή ολοκλήρωσε και έστειλε τις προτάσεις της για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια.
Οι αλλαγές εδώ σε ονόματα σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του προηγούμενου Ιανουαρίου είναι πέντε (από τους 12 υποψήφιους). Η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής περιλαμβάνει έξι ονόματα, χωρίς πάντα να αποκλείεται κάποια προσθήκη από την κεντρική εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λάβει άλλωστε και την τελική απόφαση για τη λίστα της Β' Θεσσαλονίκης.
Αυτοί που δε θα είναι υποψήφιοι είναι η βουλευτίνα Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, που πήγε στη Λαϊκή Ενότητα και οι Σοφία Βασιλειάδου, Δημήτρης Καμπούρης, Θοδωρής Σδούκος και Στρατής Πλωμαρίτης (λόγω ασυμβίβαστου). Ερώτημα παραμένει αν θα είναι εκ νέου υποψήφια η Δήμητρα Γωγάκου (από τους Οικολόγους Πράσινους), αλλά σε περίπτωση που δεν είναι εξετάζεται η πιθανότητα να αντικατασταθεί από άλλο στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων (ακούγεται το όνομα του Φίλιππου Γκανούλη).
Έτσι σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του προηγούμενου Ιανουαρίου παραμένουν και στη νέα λίστα της Β' Θεσσαλονίκης επτά υποψήφιοι: ο βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος και οι Ευγενία Αγοραστούδη, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Κώστας Αμπατζάς, Αναστασία Γαϊταρτζή και Χρήστος Ρώσσιος.
Η πρόταση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει ως νέους υποψηφίους τους εξής:
-Τάσος Αμιράνης (ζαχαροπλάστης από τη Σίνδο).
-Γιώργος Αντωνόπουλος (μηχανικός από το Πανόραμα).
-Ελένη Μπατζιλή (γιατρός από τα Διαβατά).
-Σούλα Λιάπη (συντονίστρια της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού).
-Γιάννης Παναγιωτίδης (πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Λαγκαδά από το Στίβο).
-Μαρία Τσακμαλή (δεύτερη σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ όταν είχε μπει το κόμμα στη Βουλή).


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.